~~Różowofioletowa Werbena napisał(a): Jestem osobą wierzącą. Formalnie katolikiem, choć mentalnie bliżej mi do protestantów. Wierzę w Boga, a nie w księdza/biskupa/papieża. Film "Kler" ani mnie grzeje, ani ziębi. Nie podniecam się nim. Do kina nie pójdę. Może obejrzę go kiedyś za darmo w internecie.
Moim skromnym zdaniem "Kler" jest swoistą pokutą Smarzowskiego dla lewackiego środowiska filmowego za swój poprzedni film "Wołyń", który wzbudził u Polaków poczucia patriotyczne. W "Klerze” zignorowano niewygodny i niepoprawny politycznie fakt, iż większość przypadków pedofilii księży to molestowanie homoseksualne.
"Kler" będzie pożywką dla lobby antykatolickiego i lewaków wszelkiej maści. Film w zamierzeniu będzie kreował poczucie, że pedofilia wśród księży to norma, co jest wierutną bzdurą. Oczywiście jestem przeciwko pedofilii, także w kościele, ale razi mnie ograniczenie krytyki tego problemu wyłącznie do poziomu kleru katolickiego.
Wreszcie jakiś głos rozsądku. Chwała Tobie Stwórco . Jestem budowlańcem z własną betoniarą ... na samą myśl , że jakiś cwel mógłby zabawiać się z moimi dziećmi , lub cudzymi ... niezbędnik mi się w kieszeni sam otwiera , ale nasz forumowy " kolega " Kameleon ma hobby , albo fobie ... nie wiem . Jedno jednak wiem , że ... tak mówią ezoterycy ... że w czasach ostatecznych , cokolwiek miało by to znaczyć , fałszywi prorocy wieszać będą psy na dotychczasowych autorytetach . I to się właśnie dzieje ... apokalipsa :D Ale w tej całej sztucznie sterowanej przez ścierwomedia nagonce na Kler jest cel do osiągnięcia , a mianowicie likwidacja związku Polaków z Watykanem , prowadzona skalpelem w Świadomości Rodaków. Pytanie brzmi tak , komu może zależeć na braku wiary w JHWH ? Mi na pewno , ale komu jeszcze? Pamiętacie przysłowie " gdzie dwóch się bije , tam trzeci korzysta " ... Bracia Lachy ? :D Kto korzysta z islamskiego dżihadu na chrześcijańską Europę ?
Ponieważ zawsze świadomie byłem buntownikiem , to dzisiaj świadomie wspieram Was ... " bandyci w koloratkach " :D i proszę Was , eliminujcie czarne owce ... świadomie i celowo.
Apokalipsa Janka z Padmos , to nasza rzeczywistość :)