~~Ognistoczerwona Szałwia napisał(a): W związku opublikowanym dn.12.10.2018, przez internautę podpisującego się jako "Miedziana Bylica" , o moim rzekomym "podszywaniu" się pod różne partie polityczne oraz byciu tzw. „koniem trojańskim”, oświadczam, że jestem NIEZALEŻNYM kandydatem na stanowisko Burmistrza Nowogrodźca. Wpis uznaję za znieważający mnie. Jest to za razem próba osłabienia mojej pozycji w oczach wyborców. Kolejny wpis dokonany przez „Zielononiebieską Szydlicę” o rzekomym prowadzeniu kampanii w szkole w jest wpisem szkalującym mnie w moim środowisku zawodowym. W związku z powyższym jestem zmuszona skierować pozew w trybie wyborczym do Sądu Okręgowego w Jeleniej Górze w celu zmuszenia autora tego obraźliwego tekstu do przeprosin i wycofania się z tego pomówienia. W nawiązaniu do pani wypowiedzi oświadczam ,ze nie było moją intencją obrażanie pani.Temperatura kampanii wyborczej jest badzo wysoka.Jeśli poczuła sie pani z mojego powodu mojej wypowiedzi niekomfortowo to bardzo panią przepraszam i obiecuję ,ze w przyszłosci będę się starał o stonowanie moich wypowiedzi.
Joanna Świder - NIEZALEŻNY kandydat na stanowisko Burmistrza Nowogrodźca.
~~Szarobrązowy Niecierpek napisał(a): Ciekawe podejście mają hejterzy od wpisów szkalujących Panią Joannę Świder. Najpierw anonimowo wylewają na nią wiadro pomyj - z najcięższymi zarzutami typu nielegalnego finansowania kampanii - a później - bojąc się ujawnienia swoich danych - jako anonimy niby przepraszają zainteresowaną i bolecnautów. Ba, niektórzy twierdzą, że przed publikacją danych osobowych uchroni ich RODO. Bzdura. Po przegranej sprawie w trybie wyborczym będą zmuszeni do podania niektórych swoich danych, m.in. imienia i nazwiska a i miejsca zamieszkania. Mam nadzieję, że Sąd naliczy im także nawiązki na jakieś cele społeczne. Może nauczy ich to czym jest merytoryczna krytyka i dyskusja, a czym pomówienia i szkalowanie.