~Brunatnożółta Margerytka napisał(a): Decydując się na budowę domu i zamieszkanie w gminie wiejskiej ,braliśmy pod uwagę również komunikację podmiejską,zostaliśmy zwyczajnie oszukani przez obecną władze gminy.
Stać Was na wybudowanie nowego domu a jęczycie bo 300 metrów z Kruszyna do Bolesławca trzeba dojechać PKS lub u prywatnego przewoźnika płacąc za bilet :-). Obraz nowobogackich mieszkańców pobliskich wsi ! Jako dziecko całą zimę z kolegami i koleżankami chodziłem z Nowej do Szkoły w Ocicach ( w jedną stronę 4 km) i bardzo fajnie wspominamy te czasy, zawsze zabawa, żarty i chwila wolności !! Nie pamiętam aby, któreś z nas było otyłe! Co ma powiedzieć większość starszych osób z mojej wioski, jak w Nowej nie ma sklepu ( najbliższy sklep w Krzeszowicach) ?? Dlaczego uważacie, że akurat wam pozostała część gminy ma sponsorować darmowe wycieczki autobusem ?? Jak mówiłem trzy argumenty przemawiające za tym, że ja mam płacić na twoją wygodę !! Dlaczego 5 miejscowości uważa się za gminę " A" -I kategorii a pozostałych mieszkańców ( rdzennych, nie nowobogackich cwaniaczków) za gminę" B" - drugiej kategorii! Kto dał Wam prawo aby dyskryminować pozostałych mieszkańców gminy w kwestii dostępu do komunikacji !!