~~Czarnofioletowa Kapusta napisał(a): Reasumując. Przypominam sobie że przed 1989 rokiem, praktycznie wszystko po za krytykowaniem władzy było dozwolone. Obecnie odwrotnie. Można krytykował władzę jednak nie można nic po za tym. Urzędnik decyduje jak masz wychowywać dzieci, co dla ciebie dobre a co złe. Otumaniony lud myśli, że to wolność i demokracja. W latach osiemdziesiątych paliłem ogniska w lesie, nad bobrem, na żwirowni , nikomu to nie przeszkadzało choć nie było demokracji. Łowiłem ryby bez karty wędkarskiej, zbierałem chrust na opał. Ponadto rozbijałem namiot gdzie miałem na to ochotę a milicja mnie pilnowała żeby nic mi się nie stało. Obecnie mamy wolność i demokrację a spróbujcie zrobić coś takiego :-) :-)
Pozdrawiam.
:) - i to jest właśnie to. Władze nie chcą wcale dla nas wolności! Cieszę się, że są jeszcze tacy, co to widzą i piszą, tak jak ty. . Ale coraz mniej takich. UE wprowadza coraz większy komunizm i faszystowski totalitaryzm (państwo ponad wszystko), ale coraz mniej to widzi. A faszystami nazywają zwolenników wolności!
Dobrej nocy!