~~Brunatnoceglasty Szarłat napisał(a): Panie (Pani) Falco, a rozróżnia Pan (Pani) autorów tych kontrowersyjnych zapisów? Z jednej strony organizacja uzurpująca sobie prawo do wypowiadania się w imieniu całego Narodu, a z drugiej lokalny portal informacyjny. Jak już to tytuł publikacji powinien brzmieć "Bolesławianie chętni do publicznego pożegnania zmarłego Prezydenta Gdańska, będą to mogli zrobić w Rynku". A swoją drogą, to jak jest z bezpieczeństwem takiej imprezy? Jej organizatorem - jak wynika z publikacji - jest Urząd Miasta, a co będzie gdy i u nas pojawi się wśród zebranych szaleniec nie zgadzający się z kultem Pana Adamowicza? Ciekawi mnie czy będzie ochrona, kto skontroluje osoby wchodzące do Rynku? Paranoiczne pytania? Być może, tylko, że to to się dzieje w Polsce wokół zgonu Pana Adamowicza już jest paranoją. Polityczną.
jestem facetem ;)
rozróżniam ...tyle że te ''akty zgonu'' MW opublikowało w sieci (szeroko pojętej ) a to co dotyczy Bolesławca i info jakie administracja forum zamieściła to sprawa typowo lokalna ...
co do tytułu- jaki on by nie był to kwestia wyboru każdego z bolesławian -indywidualna :)portal nikomu nic nie narzuca ...
pomyślmy....Gdańsk żegna Prezydenta Poznań solidarny z Gdańskiem
czy wszyscy z tych miast są jednomyślni ?
to raczej zwykły ''skrót myślowy''
jeśli organizatorem tego spotkania jest UM to więcej niż pewne jest to że zostało to zgłoszone Policji i co ciekawe ,myślę że będzie ona tam obecna ...
czy będzie ''ochrona''? a jak to sobie wyobrażasz? bramki?...wykrywacze metalu?
a jak wykryć kamienie ,butelki? to częsta ''broń'' wszelkiej maści ''zadymiarzy''
czy ze strachu przed nimi mamy pozostać w domu? im właśnie o to chodzi ...
nie uważam tego co w ostatnich dniach dzieje się wokół zamordowanego Pana Adamowicza za przejaw ''kultu'' ale to odrębna sprawa...
czy to jest ''paranoją''?
uważam że nie ...to pokazanie wszystkim do czego prowadzi polityczna nienawiść ...