Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Strajk nauczycieli w Bolesławcu
~~Ciemnobrązowy Gajowiec niezalogowany
21 marca 2019r. o 19:39

‹ wróć

Partia rządząca wyemitowała spot, w którym zestawia słowa Grzegorza Schetyny obiecującego natychmiastowe podwyżki dla nauczycieli ze słowami Joanny Kluzik-Rostkowskiej z 2015 roku. - 60 procent nauczycieli zarabia średnio pięć tysięcy złotych - mówiła wówczas szefowa MEN.
I pozamiatane ,
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wielbłądzi Hiacynt niezalogowany
21 marca 2019r. o 20:48
Jak tak czytam ile to nauczyciel zarabia, to dochodzę do wniosku, że ktoś mnie w bambuko robi - jestem nauczycielem i nie mam nawet 2000 na konto... damn it
~~Wiśniowy Ziarnopłon niezalogowany
21 marca 2019r. o 20:49
~~Poczerwieniała Niezapominajka napisał(a): Nauczyciele opamietajcie sie.Czy zdajecie sobie sprawe z tego ze ta akcja powoduje niezadowolenie spoleczne. Tym samym wpadacie w te sama grupe spoleczna co politycy czy prawnicy -osob niewartych zaufania. Narzekacie na trudne warunki pracy. Ale kto jak nie wy ma tyle przywilejow przy tak niewielkim ryzyku?

Ty ... ,,niewielkie ryzyko''Wiesz że we Francji nauczyciel zarabia więcej od posła? A wiesz ze tym nauczycielem najczęściej jest Polak ,Anglik a nie Francuz? Matole od lat za wszystko oskarża się nauczyciela,za rozwydrzonego bachora ,za złe wyniki ,za zbyt pozne wezwanie karetki ,za to ,że nozem walnął innego kolege za to ze wogole nauczyciel chce pracować .Srednia tygodniowa do płacy to 20 godzin a dodaj to wszystko co nauczyciel robi w domu lub na bezpłatnych obowiązkowych kółkach.Brac bachory i uczyc w domu.Nauczyciele trzymajcie się .W GRUPIE SIŁA

Zastosowana autokorekta

~~Szarawobiały Kokorycz niezalogowany
21 marca 2019r. o 21:57
Skoro człowiek w Polsce w markecie musi znać podstawy rosyjskiego aby zrobić zakupy, to warto naszych nauczycieli zastąpić nauczycielami z Ukrainy. Przynajmniej młodzież będzie potrafiła posługiwać się językiem, który obecnie jest dominujący w Polsce w zakładach pracy i w sklepach. Ściągnąć nauczycieli z tamtego kraju, oni za obecna stawkę są w stanie pracować minimum 40 godzin tygodniowo. Poziom nauczania na pewno się nie zmieni gdyż obecnie i tak należy wykupić korepetycje aby dziecko dobrze radziło sobie w szkole.
~~Szarawobiały Kokorycz niezalogowany
21 marca 2019r. o 22:04
Ile zarabiają Ukraińcy w Polsce?
Ponad 60 proc. Ukraińców otrzymuje od 2,5 do 3,5 tys. zł za miesiąc pracy, 15 proc. zarabia więcej, zaś co czwarty Ukrainiec dostaje mniej niż 2,5 tys. zł.

https://wmeritum.pl/ile-zarabiaja-ukraincy-w-polsce-nbp-publikuje-dane/273918

~~Żółtawy Krokus niezalogowany
21 marca 2019r. o 22:28
Znam osobiście dwie nauczycielki zarabiające po około 5000 na rękę. Ich pensum to chyba 18 godzin i dzięki temu pracują w kilku szkołach. Mają możliwość dorobić. Ja niestety takiej możliwości nie miałem pracując po 40 godzin.
Jeśli wszyscy wystrajkują po 4 tyś na rękę to znowu staniemy się biedniejsi bo stosownie wzrosną ceny. Tylko rozwój zrównoważony daje możliwość stopniowej poprawy jakości życia i zwiększenie siły nabywczej pieniądza. Zachłanność zgubiła już parę krajów.
~~Płomienisty Wielosił niezalogowany
21 marca 2019r. o 22:33
ja jestem nauczycielem na reke zarabiam 3200 netto do tego z korepetycji mam ok 500-1000 zł na lewo i nie narzekam,

nie wiem jakim lewusem trzeba byc aby gnic w szkole obijac sie i nic wiecej nie robic

szczegolnie ze w roku mamy ponad 3,5 miesiaca wolnegoooo

wezcie sie do roboty pseudo nauczyciele lewusy

~~Cynobrowa Daglezja niezalogowany
21 marca 2019r. o 22:42
Nawet dawni koledzy z pracy czyli Licea, w których uczyły Zalewska i Kornhauser-Duda, też będą strajkować.

zalewska ucieka do PE lecz za zdemolowanie polskiej oświaty należy się surowa kara
i zakaz wykonywania zawodu posła
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy