~~Szmaragdowozielona Fasola napisał(a): Nie wiem jak inni, ale ja po 30 latach, swoich dawnych nauczycieli nie chcę znać ani zauważać. Nie lubię ich i źle ich wspominam.
~~Zielonkawobłękitny Kosaciec napisał(a): Nauczyciele, czasem to dyżuru nie mają !!!!!!! Przez większość godzin, w których pracują mają dyżur. To pisałem ja - nauczyciel. Wpisy odnośnie nieróbstwa i mnóstwa wolnego oraz 18 godzin pensum są , jak sądzę od osób, które w ogóle nie maja pojęcia o zawodzie nauczyciela. I zorientowałem się również, że szanowni Rodzice nie wiedzą (lub nie chcą wiedzieć), że mogą swoje pociechy sami nauczać w domu - taką mają możliwość. Po roku nauczania przez rodziców dzieci mają obowiązek zdać egzamin kuratoryjny. Do dzieła drodzy Rodzice !
~~Alabastrowa Nasturcja napisał(a): 18 godzin pracy to ma w sezonie operator maszyny rolniczej , u wielkoobszarowców , w ciągu jednego dnia, a nie tygodnia.
~~Żółtopomarańczowa Hakonechloa napisał(a):~~Groszkowa Aralia napisał(a):~~Płowobrązowy Krokus napisał(a): Proszę zapytać dzieci nauczycieli, jak to jest fajnie mieć rodzica"belfra"?
Jeżeli jesteś wredny i źle się odnosisz do uczniów bez szacunku to nie dziw się że dziecko się ciebie wstydzi....
zapytaj się innych dzieci jak to jest mieć rodzica który pracuje na trzy zmiany...rodzica policjanta ,który naraża codziennie życie...rodzica wojskowego ,który jest oddelegowany na misje...rodzica pracującego na kasie ,którego nikt nie szanuje...rodzica pracującego na budowie, który niszczy zdrowie itp. itd. i oni nie pojda sobie na rok urlopu płatnego żeby odpocząć i podreperowować zdrowie....
Wiesz co mam w rodzinie trzech nauczycieli i jeden przypadek to obydwoje rodzice nauczyciele. Wychowali trójke dzieci i nikt nigdy nie narzekał. Pomyśl tylko że są różne zawody i tak samo rodzice pracują na różne zmiany.Ojcowie jeżdżą w trasę autem i nie widza rodziny kilka dni.....No ale trzeba widzieć cos jeszcze oprócz własnego czubka nosa. Moim zdaniem wszyscy powinni więcej zarabiać ale trzeba tez coś dać od siebie. Niestety w dzisiejszych czasach nauczyciel z powołania to rarytas.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.Dziecko nauczyciela, który poświęca więcej uwagi i czasu cudzym dzieciom, ma dla własnego dziecka mniej czasu niż przeciętny rodzic, nie pracujący, jako nauczyciel.Dziecko nauczyciela wcale nie wstydzi się swojego rodzica, bo nie ma takiego powodu.
~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a): Gdzie był Broniarz i ZNP jak rządziła PO? :) Mamy rok wyborczy i wszystko jest kampanią. ZNP już strzeliło sobie w stopę straszeniem rodziców co do zagrożenia procesu promocji uczniów do nast klasy. Ludzie to wyczuwają. Strajk nie mam poparcia wśród mieszkańców.A wlasnie ze ma.