Horus napisał(a): a kto pamiętał że dwa czy trzy dnie temu była jakaś rocznica śmierci JP2 ?
tak to jest z ''polaczkowatością '' ;D
jakie tu były lamenty i żałobne pienia rok czy dwa po tym jak zmarł ...
a teraz du-pa...;D
milczenie...
to samo dotyczy teraz zbrodni ''ukrów'' o których na siłę się ''zapomina'' bo to ...niepolitycznie...;D
a pamiętać i PRZYPOMINAĆ !!! należy zawsze i wszędzie...
Horus napisał(a): różnice poglądów to rzecz normalna...trzeba po prostu zachować pewien dystans...
tyle że nie wszyscy to potrafią lub po prostu wolą wulgarne niekiedy określenia...
na to trzeba mieć albo grubą skórę albo po prostu to ''olewać''
niech sobie jeden z drugim ''chłopaczek'' ;D ulży a może przez to poczuje się kimś lepszym bardziej ''cool'' ;D
pieprzyć to...
czy ktoś zgłasza posty które piszesz? ...być może ...
kiedyś zaproponowałem ememowi by uzasadniał dlaczego są posty cięte...i na czyją prośbę tak robi ...
rozśmieszało mnie to ''powód Kazimierz'' bo powód to raczej w sądzie ale niech tam...odpowiedzi nigdy nie było tak jak na wiele innych pytań nigdy nie odpowiedział...
wracając do tematu...
tu namnożyło forumowych ''historyków'' tyle że z marną wiedzą opartą najczęściej na okólnikach ...
tym co wyczyta w podstawowych źródłach lub opartych na przekazie propagandowych ...(często ze sobą sprzecznych )
tak tu było z jednych z forumowiczów gdzie pytałem go o tą słynną ucieczkę Pileckiego...
gość nigdy nie odpowiedział ...
tak ...wróg jest ten sam ...
mnie podobnie jak tobie wiele opowiadał a nawet prowadzał po sąsiadach też właśnie dziadek...
wspomnienia tych ludzi ,ludzi którzy niekiedy cudem przeżyli to prawdziwy dowód na mordy ,zbrodnie których sprawcami byli ''ukry''
nie w tym wymiarze ale jednak podobnych czynów dokonywali i Rosjanie i ...Polacy...
nie oszukujmy się ...
ale o tym trzeba chcieć czytać i nie bać się pisać...
bo czego się bać?...że ktoś kto mnie na oczy nie widział nazwie ''kacapem'' czy ''onucą''? ;D
wali mnie to ...;D
Horus napisał(a): a to pech...
temat ci ''spadł'' :D
ja mi kurna przykro....HAHAHA...
PIS-PO-PRL napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): a to pech...
temat ci ''spadł'' :D
ja mi kurna przykro....HAHAHA...
no patrz... mi spadł, a ty się rozpisujesz
to dopiero zabawne :D