~~Turkusowa Jodła napisał(a): Wczoraj (11.04.) miaqłem przyjemności jechać drogą gruntową z Krzyżowej do Lipian. 1,5 km przed Lipianami natknąłem się na trzy miejsca "zrzutów " śmieci odpadów. Pierwsze miejsce to mnóstwo elementów tapicerki samochodowej, wszelkei maści plastików samochodowych. W drugim miejscu leąła kanapa a w trzecim worki plastikowe z zawartości, Jeszcze nikt nie zdążył zweryfikować ich zawartości (były całe). Mimo, że na terenie gmin tworzy się PSZOP to walka z brudasami będzie w naszym kraju trwała "wieki". Szokuje mnie w komentarzach pytanie a kto jest właścicielem terenu? Można to odebrać nie inaczej jak przeniesienie winy z brudasów na właścicieli, dysponentów terenu. - paranoja.
to na pewno ktoś lokalny, ktoś kto zna te drogi. Z tego co się orintuję to w Krzyżowej ktoś zajmuje się biznesem śmieciowym i przyjmuje śmieci i odpady samochodowe za jakieś niewielkie pieniądze; a wiem to stąd, bo kolega mój kiedyś jechał tam zostawić całego busa odpadów. Więc podejrzewam, że to mogą być odpady od tego biznesmena