PIS-PO-PRL napisał(a): ~~Szafirowy Kasztanowiec napisał(a): chcesz przez to powiedzieć że często stawiany za wzór człowiek operuje sloganami?
Tak.
Nie widzę realnego wpływu Watykanu na naszą politykę ani na politykę Niemiec w 39.
A i nie widzę tego wpływu zbytnio dzisiaj. Pamiętasz kto ratyfikował konkordat? Ciągle chcesz podać rękę osobie, która pomogła Watykanowi w byciu największym nieszczęściem Polski? No chyba, że nie zgadzasz się z tym twierdzeniem, a przytoczyłeś je od tak, dla checy :D Dopisane 01.06.2019r. o godz. 16:45:*hecy
widzę że już wiesz o co chodzi wspominając tu tamte lata ;)
jaki wpływ jest na to dzisiaj widać po sumkach jakie dzięki też konkordatowi przytula miłościwie polski Kościół i skąd takie jego rozpasanie ;)
dobrze prawisz o tym komu bym podawał dzisiaj rękę tyle że ...
kiedy startował do drugiej kadencji ja już nie byłem na niego głosować właśnie z powodu tego że skręcił za bardzo w stronę Rzymu ...
pisząc o ''hecy ''masz rację bo często tu robię takie ''wrzutki'' by obserwować jak ''historycy'' mieszają z błotem tych których nader często maja za ''autorytety '';)
nawiasem mówiąc często są to słowa ''świętych'' jak np.''kobieta to wór gnoju ''
dlatego nie mam ani ''świętości'' ani ''autorytetów'' które często mi się tu jednak przypisuje które dzisiaj jest nad wyraz łatwo obalić ...;)