~Kasztanowatoczerwony Kaczeniec napisał(a): A teraz proponuje podnieść przez wszystkie okoliczne firmy budowlane brukarskie itp itd które mieszkają w okolicach Bolesławca ceny usług dla mieszkańców Bolesławca. Czyli załużmy że budujesz dom. Twój wykonawcą mieszka poza Bolesławcen a ty w Bolesławcu. Bez karty mieszkańca wsi płacisz 50 procent więcej za budowę. Pasuje. Albo robisz wesele na sali wiejskiej to samo. Albo jedziesz na festyn pierogowy dla mieszkańców wsi pierogi po 10 zł a miasta po 20zł. Pasuje?
~Ceglastobrązowa Gailadia napisał(a): Jolopie z PiS taka propozycja jest ok dla tych co płacą podatki dla miasta. A ci co są z poza niech bula. A to jest poklosie durnowatej polityki PiS
~~Ołowianoniebieska Śliwa napisał(a):~Ceglastobrązowa Gailadia napisał(a): Jolopie z PiS taka propozycja jest ok dla tych co płacą podatki dla miasta. A ci co są z poza niech bula. A to jest poklosie durnowatej polityki PiS
Bez urazy, nie mieszkam w Bolesławcu . Tu się urodziłam, tu uczyłam, tu pracuję i tu płacę podatki ale sam fakt , że mieszkam na terenie gminy sprawia, że jestem osobą gorszej kategorii? Czyli jeśli z moich podatków miasto coś skubnie na podniesienie poziomu życia mieszkańców to dobrze, ale jeśli ja mam z tego skorzystać to już należy się dodatkowo dopłacić . Myślę, że taką polityką zraża się ludzi do siebie i swoich działań.