~~Brudnozielona Sałata napisał(a):
,,Piotr wyślij auta na wiochy ,miasto niech tupta ,chłopstwo będzie wdzięczne że za darmo dojedzie do cywilizacji'' .
Wiesz Brudnozielona Sałato, ta nazwa pasuje idealnie do Ciebie. Podejrzewam, że kisisz się całe życie w mieście i nie masz pojęcia jak wyglądają wioski i jak się na nich żyje. Jakim trzeba być idiotą, żeby tak pisać?. Jakim trzeba być sfrustrowanym człowiekiem, żeby tak pisać?. Ile trzeba mieć w sobie nienawiści do siebie samego i całego świata, żeby tak pisać?. Dlaczego gardzisz ludźmi ze wsi, czy doświadczyłeś od nas jakiejś krzywdy?. Pojedź na którąkolwiek wioskę i przekonaj się, że nikt nie będzie od Ciebie żądał ,, karty wieśniaka", żebyś np.: mógł bezpłatnie zaparkować samochód, skorzystać z basenu kąpielowego, nie płacąc drożej niż my płacimy, świetnie bawić się na wielu imprezach nie płacąc drożej za pyszne specjały niż my płacimy, itp. Mieszkam na wsi, mam piękny dom na 20 arowej działce, siedzę sobie w cieniu krzewu winogronowego, ekologiczne czereśnie prosto z drzewa mam w zasięgu ręki, słucham pięknego śpiewu ptaków, wieczorami cudownych koncertów żab, a za chwilę pójdę wykopać kilka ekologicznych ziemniaczków na obiad. Czyż według ciebie życie na wsi jest udręką, karą i brakiem cywilizacji? . Nie, proszę Pana/Pani. Mamy energię elektryczną, telefony, internet, dobre samochody, i zdecydowanie więcej spokoju i ciszy. Myślę, że niejeden mieszkaniec miasta chciałby żyć na wsi, świadczą o tym coraz częstsze ogłoszenia typu ,, kupię dom na wsi w zacisznym miejscu'. Znam wielu fantastycznych ludzi z miasta, nigdy nie wyrażali takich opinii o mieszkańcach wsi jak Pan/Pani. Cywilizacja już bardzo, bardzo,bardzo dawno temu dotarła do miast i na wioski, a do Ciebie?