~~Ołowianoniebieski Nachyłek napisał(a):~~Zielonoszary Cyprysik napisał(a): Dostaniecie pierwsze rachunki za gaz, to z powrotem wrócicie na opalanie drzewem. Mi za 1 miesiąc przy -10 na dworze przyszedł rachunek na 1300zł. Dom ocieplony, co +cwu + kuchenka. Za drogo, w tym sezonie przeproszę piec na drzewo.
Trochę to dziwne, bo mój kolega za domek jednorodzinny (ogrzewanie + ciepła woda )zapłacił za rok 3600 zł i jest zadowolony .Natomiast ja 4 tony węgla + przyczepa drzewa zapłaciłem około 5 tys nie licząc mojej pracy i połykanego kurzu .
~~Zielonoszary Cyprysik napisał(a):~~Ołowianoniebieski Nachyłek napisał(a):~~Zielonoszary Cyprysik napisał(a): Dostaniecie pierwsze rachunki za gaz, to z powrotem wrócicie na opalanie drzewem. Mi za 1 miesiąc przy -10 na dworze przyszedł rachunek na 1300zł. Dom ocieplony, co +cwu + kuchenka. Za drogo, w tym sezonie przeproszę piec na drzewo.
Trochę to dziwne, bo mój kolega za domek jednorodzinny (ogrzewanie + ciepła woda )zapłacił za rok 3600 zł i jest zadowolony .Natomiast ja 4 tony węgla + przyczepa drzewa zapłaciłem około 5 tys nie licząc mojej pracy i połykanego kurzu .
Może ma lepiej wykonany, ja mam duży dom, całościowo podpiwniczony, z lat 80.... wiadomo jak wtedy budowano. Na razie za dużo mnie to kosztuje, aby przejść na gaz. Co innego nowe domy z kondensatem i podłogówką, wtedy to ma sens ekonomiczny.
~~Ołowianoniebieski Nachyłek napisał(a): Nowogrodziec dnia 01 X 2018
KOMUNIKAT BURMISTRZA NOWOGRODŹCA
Szanowni Mieszkańcy Sołectwa Zebrzydowa .
W związku z licznymi próbami oszustw przez osoby ,które przedstawiają się jako pracownicy operatorów sieci gazowych uprzejmie informuję ,że POLSKA SPÓŁKA GAZOWNICTWA SP .Z O O WE WROCŁAWIU ZAKŁAD W ZGORZELCU NIE PLANUJE na terenie wsi Zebrzydowa budowy sieci gazowej i przyłączy dla Mieszkańców .
Ponieważ na ryzyko kradzieży szczególnie narażone są osoby starsze i samotne ,prosi się o zgłaszanie wszelkich incydentów do Urzędu Miejskiego w Nowogrodźcu pod numerem telefonu75 738 06 60 .
Z poważaniem
Robert Relich Burmistrz Nowogrodźca
Adresat
1 Sołtys Zebrzydowej
2 Ksiądz Wilhelm Ogaza .
Oświadczam ,że to ja od miesiąca stycznia 2018 r nawiązałem rozmowy z Gazownią z Bolesławca i Zgorzelca gdzie otrzymałem odpowiedź ,że w związku z tym,że przez Zebrzydową przebiega gazociąg średniego ciśnienia i nie potrzeba budować nowej podstacji ta inwestycja jest możliwa pod warunkiem ,że będzie duże zainteresowanie mieszkańców . Pobrałem z Gazowni w Bolesławcu gotowe wnioski o przyłącza, które roznosiłem zainteresowanym mieszkańcom w ilości ponad 120 .W miesiącu październiku zorganizowałem spotkanie z przedstawicielami Gazowni i Mieszkańcami Zebrzydowej ,Burmistrz na to spotkanie wydelegował ówczesnego zastępcę Jancelewicza i Prezesa Hydro Tech którzy zostali wybuczeni przez mieszkańców za swoje wypowiedzi .
Z poważaniem
Zbigniew Mitera
~~Szarobiały Kalocefalus napisał(a): No przecież macie tą upragnioną większość w radzie, to działajcie .....Niech się radni wykażą, no chyba że maja obecnie inne zajęcie...