~~Ametystowy Rozwar napisał(a): To na czym polega ta zniewaga - może ktoś mi wytłumaczy. Bo ja widzę tylko dzban w barwach bolesławieckiwj ceramiki wyeksponowany w miejscu, w którym jest w miare bezpieczny. No ale jak ktoś poczuł się urażony to może złożyć zawiadomienie do prokuratury a nóż coś się uda
~~Ochrowy Rabarbar napisał(a):fobiak napisał(a):~~Srebrnobiały Ubiorek napisał(a):
Fobiak nie siej fermentu ruski trollu i nie pluj na wartości, których pojąć nie możesz. Plujesz na pomnik bo ci się nie podoba. Nawet jakby był dziełem Fidiasza to i tak byś pluł. Nie o formę pomnika tu chodzi a o to co prezentuje. U tu cię boli. Polska duma ze stu lat niepodległości cię uwiera.
rabarbarku, niepodleglosc mnie nie uwiera, mielismy ja na poczatku lat 90-tych rowniez. jesli chodzi o forme to jest tak wazna jak niepodleglosc, za ta forme xawery dunikowski pewnie sie w grobie obrocil. nie wiem o jakich wartosciach piszesz bo jak widac mniejszosc rzadzaca narzuca wiekszosci wartosci antypolskie. cieszy mnie wyzwanie od ruskiego trolla, choc wole osobiscie byc wyzwany od faszysty ale po takich wyzwiskach wiem kim jestes bo ogladalem urywki z marszu w bialymstoku.
~~Ochrowy Rabarbar napisał(a):fobiak napisał(a):~~Srebrnobiały Ubiorek napisał(a): Panie Fobiak tym razem nie Pan racji. Jak zdecydowano się zbudować i odsłonić pomnik. To trzeba go uszanować, tym bardziej, że dotyczy od 100 m- lecia odzyskania Niepodległości.
ubiorku a co mi z racji, wole szanowac ludzi niz goowno warte pomniki. niepodleglosc odzyskawalismy na kresach a nie w boleslawcu, dlatego najpierw trzeba upamietnic ludzi zza buga a pozniej niepodleglosc. rzady poperlowskie ich nie szanuja wiec ja nie szanuje ich pomnikow. w boleslawcu wystraczy dostac kule rykoszetem, wychowywac mlodych ludzi wspomagajacych aparat przemocy lub byc byndyta aby zostac upamietnionym. czy myslisz, ze ja sie bede do tych bozkow modlil?
Fobiak nie siej fermentu ruski trollu i nie pluj na wartości, których pojąć nie możesz. Plujesz na pomnik bo ci się nie podoba. Nawet jakby był dziełem Fidiasza to i tak byś pluł. Nie o formę pomnika tu chodzi a o to co prezentuje. U tu cię boli. Polska duma ze stu lat niepodległości cię uwiera.
~~Czarniawa Malina napisał(a):~~Ochrowy Rabarbar napisał(a):fobiak napisał(a):~~Srebrnobiały Ubiorek napisał(a):
No to dobrze rozszyfrowałeś fobiaczka. Ja już jakiś czas temu doszedłem do podobnych wniosków.
zauwazylem , dosc duzo szyfrarzy na bolcu a ci z kolei kojarza mi sie, ze szpiegostwem.
skorn napisał(a): Co za brednie, jaka zniewaga? Zróbmy katalog przedmiotów, które mogą stać obok pomników.
~~Seledynowy Dąb napisał(a):~Zielonoszary Dziewięćsił napisał(a): Stare dziady nie mają się czym zajmować to węszą wszędzie spiski , przecież widać że to na chwile odstawione.
Nawet na chwilę nie można tak zrobić. To tak jakbyś nakupczył, też na chwilę.