~~Zgniły Kaczeniec napisał(a): Znaku STOP - BRAK - co robi ZDP - drogi powiatowe są bardzo zaniedbane - brakuje znaków nie tylko w Gościszowie,
~~Cyklamenowy Kielichowiec napisał(a):artykuł, który podałeś nie ma, według mnie zastanawia w tym konkretnym przypadku. Każda osoba, która stara się o prawo jazdy wie, że należy zachować szczególną ostrożność przejeżdżając przez przejazd kolejowy oznakowany bądź nie oznakowany. I jest uświadamiany o zagrożeniu w razie nie zachowania ostrożności. Możemy sobie udowadniać artykułami swoje racje,ale czy można zastąpić czymś zdrowy rozsądek ???? Pozdrawiam~~Hebanowy Ambrowiec napisał(a):~~Cyklamenowy Kielichowiec napisał(a):OBYM NIE MIAŁ OKAZJI "krzyżować z tobą dróg". KŁANIA SIĘ LEKTURA KODEKSU DROGOWEGO. POLECAM. KONIECZNIE ZAJRZYJ.~~Indygowa Jeżyna napisał(a): czy to czynny czy nie czynny przejazd,co szkodzi zatrzymac sie i spojrzeć.takie tłumaczenie bo nie ma znaku stop,ale jest Krzyż Sw Andrzeja on też o czymś mówi,Przecież tu chodzi o własne bezpieczeństwo,tym bardziej że pociągi choć nie czesto ale jeżdżą tą trasą,i większość okolicznych mieszkańców doskonale o tym wie.ale wszyscy zawsze mają dużo więcej do powiedzenia i się zgrywają co to nie ja.No chybaże co nie którzy lubią grać z losem w Rosyjską Ruletkę:)
powiedz mi czy jadąc drogą z pierwszeństwem przejazdu
zatrzymujesz się czy chociażby zwalniasz przy każdym
skrzyżowaniu ??
nie rozumiem tu jednego kierowca nie zatrzymał się bo nie było stopu więc gdzie tu jego wina ??
to tak jak byś jechał drogą z pierwszeństwem, ktoś uderza Ci w auta z drogi i to twoja wina bo nie upewniłeś się że nic z podporządkowane nie wyjedzie ??
lub ktoś wbiega Ci pod koła nie będąc na pasach też Twoja wina ??
nie ma znaku stopu nie ma obowiązku zatrzymania się dlatego kierowca jest nie winny, taka sama była sytuacja na skrzyżowaniu ulic Mickiewicza i Ogrodowej, wtedy
obcokrajowiec nie zatrzymał się na stopie uderzył w inny
samochód i został w sądzie uniewinniony. winnym się jest tylko wtedy gdy czynisz to świadomie.
Zgodnie z treścią art. 30 kodeksu karnego nie popełnia przestępstwa ten, kto dopuszcza się czynu zabronionego w usprawiedliwionej nieświadomości jego bezprawności; jeżeli błąd sprawcy jest nieusprawiedliwiony, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary. Jeżeli więc
błąd jest usprawiedliwiony, to wyłącza on odpowiedzialność karną.....
polecam poczytać ze zrozumieniem
~~Burobrązowa Lawenda napisał(a):~~Cyklamenowy Kielichowiec napisał(a):~~Hebanowy Ambrowiec napisał(a):~~Cyklamenowy Kielichowiec napisał(a):artykuł, który podałeś nie ma, według mnie zastosowania w tym konkretnym przypadku. Każda osoba, która stara się o prawo jazdy wie, że należy zachować szczególną ostrożność przejeżdżając przez przejazd kolejowy oznakowany bądź nie oznakowany. I jest uświadamiany o zagrożeniu w razie nie zachowania ostrożności. Możemy sobie udowadniać artykułami swoje racje,ale czy można zastąpić czymś zdrowy rozsądek ???? Pozdrawiam~~Indygowa Jeżyna napisał(a): czy to czynny czy nie czynny przejazd,co szkodzi zatrzymac sie i spojrzeć.takie tłumaczenie bo nie ma znaku stop,ale jest Krzyż Sw Andrzeja on też o czymś mówi,Przecież tu chodzi o własne bezpieczeństwo,tym bardziej że pociągi choć nie czesto ale jeżdżą tą trasą,i większość okolicznych mieszkańców doskonale o tym wie.ale wszyscy zawsze mają dużo więcej do powiedzenia i się zgrywają co to nie ja.No chybaże co nie którzy lubią grać z losem w Rosyjską Ruletkę:)
powiedz mi cz y jadąc drogą z pierwszeństwem przejazd
u
zatrzymujesz się czy chociażby zwalniasz przy każdym
skrzyżowaniu ??
nie rozumiem tu jednego kierowca nie zatrzymał się bo nie nie popełnia przestępstwa ten, kto dopuszcza się czynu zabronionego w usprawiedliwionej nieświadomości jego bezprawności; jeżeli błąd sprawcy jest nieusprawiedliwiony, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary. Jeżeli więc
błąd jest usprawiedliwiony, to wyłącza on odpowiedzialność karną.....
polecam poczytać ze zrozumieniem
~Brązowozłoty Żywotnikowiec napisał(a): Ale tu buractwo siedzi...Między burakami to cię znaleźli ci , którzy cię wychowali.