~~Niebieskofioletowy Winnik napisał(a): Proszę o info w jaki sposób i w co zwykli ludzie wpompowali tam pieniądze. Boiska rozumiem wybudowała gmina. I do tego nikt nie ma pretensji. Można mieć inne wizje ale zrobiono tak jak zezwala prawo i tyle.
Natomiast budowanie w sposób oczywisty parkingu dla kościoła to po prostu łamanie prawa. Już raz tak romusie zrobiły tworząc dopłaty do zabytków.
Natomiast tu jasnym jest, że boiska które nie mają żadnego miejsca na trybuny nagle będą miały większy parking niż stadion na bielskiej. Jest to robienie z ludzi wariata. I nic do tego nie ma fakt czy ktoś jest wierzący ( i w co) czy niewierzący. Tak nie wolno robić. Proszę o wyjaśnienie na tym forum tego faktu przez jakiegoś radnego przedstawiciela narodu, który zdecydował o tej inwestycji.
Mieszkańcy Bolesławca korzystają z basenów, z boisk, z centrów handlowych. Pod wszystkimi tymi miejscami, gdzie spędzają wolny czas są parkingi i nie stanowi to żadnego problemu. Ci sami mieszkańcy chodzą do kościoła i nagle się robi wielki problem bo i tam postanowiono zbudować parking. Czyżby z tego parkingu mieli korzystać tylko przyjezdni albo jacyś kosmici? Nie, tez mieszkańcy Bolesławca. Ale przecież to skandal żeby katolik wszedł do kościoła w czystych butach. On powinien umazać się po kolana błotem. Wtedy taki Winnik jeden z drugim będą przeszczęśliwi. Otóż panie Winnik. Ja tez jestem mieszkańcem tego miasta. Płacę tu podatki. Z boisk i basenów nie korzystam więc boiskowe parkingi mnie nie interesują. Ale chodzę do kościoła, jak większość mieszkańców i żądam. Tak ŻĄDAM by zrobiono przy kościele parking, bym mógł w kulturalnych warunkach się pomodlić.