Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

~~Brązowoszary Maczek niezalogowany
6 lutego 2020r. o 17:23
no wyjaśnij gdzie dostałem ''po rogach''

ja o ''chlebie a on o niebie''

nawet takiej prostej sprawy nie ogarniasz?
czy po prostu piszesz dla samego pisania ...;)

ja o czasach dzisiejszych a ten ''solidaruch'' pier...dzieli o roku 2000 wypisując jakieś brednie ...

na marginesie -wolę sld niż korwina który łaskawym okiem patrzy na pedofili ...:]

ciekawe że go popierasz ...hahaha

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
6 lutego 2020r. o 17:38
To o czym napisał p. Lucjan, jest o wiele ważniejsze, bo pokazuje styl rządzenia poprzednich ekip, które dziś mają ochotę na powrót na stołki. Ty masz sklerozę i nie pamiętasz lub wymazujesz niewygodne fakty i wychodzi ci, że za całe zło w tym kraju odpowada "S". A potem głosujesz tak jak głosujesz...

Na pedofili zawsze łaskawszym okiem patrzy lewica. I są na to twarde dowody : )

<i>
~~Brązowoszary Maczek niezalogowany
6 lutego 2020r. o 18:03
co ty pierd...lisz ...
styl rządzenia?
niczym się nie różni tamten od obecnego tylko ty tego nie chcesz przyznać ...

kiedyś ''s'' walczyła o stołki a dzisiejsza tylko dba by zostało zachowane ''dziedzictwo''

to że ten oszołom nadal żyje odległą ,przebrzmiałą i wyblakłą historią mnie nie dziwi ale ty?
masz jeszcze jakąś szansę coś w życiu osiągnąć a zamiast patrzeć przyszłościowo ty niczym struś ,chowasz głowę w piasek i udajesz że nie widzisz problemu ...conajmniej dziwne podejście ...
i nieracjonalne bo prędzej czy później pewne problemy i ciebie dopadną ...
kiedyś ci napisałem - ja spłacałem długi ''epoki Gierka'' ale ty będziesz spłacał pisowskie ...
który z nas wygra?
żaden ...wygra jak zwykle ''władza''
czy to eseldowska czy pisowska czy peowska ...

wracając -oszołom solidarnościowy NIGDY mi nie odpowiedział ile miejsc pracy uratował swoim rzucaniem ulotek w Wizowie ...ile zakładów pracy rozpieprzyła swoimi strajkami dawna ''s''

dzisiaj mi nie odpowiada gdzie są związki tczewskiego podwykonawcy ...na marginesie -właścicielem tej firmy jest spółeczka z pobliskiego Żagania ...

i nie odpowie ...przemilczy kmiotek bo po raz kolejny musiał by łgać ...

211
skorn
6 lutego 2020r. o 22:37
Kim ty jesteś, by ktokolwiek musiał się przed tobą tłumaczyć?

Zejdź w końcu z tego wyimaginowanego piedestału i zacznij rozmawiać z ludźmi z szacunkiem, to będziesz otrzymywał odpowiedzi.

Facet działał w opozycji, może i był zaledwie szeregowym działaczem, ale co z tego. Może to nawet lepiej wiedząc, że na jej czele stał agent bezpieki. Kto w latach 70. 80. wiedział, jak to się wszystko potoczy? Nie było takiego przepływu informacji jak dziś, że kapciowy opozycjonista falco siądzie sobie z kawusią do internetu, coś tam poczyta i będzie rozliczał.

Ja patrze przyszłościowo i nie głosuje na PiS czy SLD. Ty się tak zapatrzyłes w czerwonych, że do dziś popełniasz te same błędy. To ty jesteś oszołomem, zapamiętaj to sobie : )

<i>
~~Stalowa Hortensja niezalogowany
7 lutego 2020r. o 7:10
skorn napisał(a): Kim ty jesteś, by ktokolwiek musiał się przed tobą tłumaczyć?

Zejdź w końcu z tego wyimaginowanego piedestału i zacznij rozmawiać z ludźmi z szacunkiem, to będziesz otrzymywał odpowiedzi.

Facet działał w opozycji, może i był zaledwie szeregowym działaczem, ale co z tego. Może to nawet lepiej wiedząc, że na jej czele stał agent bezpieki. Kto w latach 70. 80. wiedział, jak to się wszystko potoczy? Nie było takiego przepływu informacji jak dziś, że kapciowy opozycjonista falco siądzie sobie z kawusią do internetu, coś tam poczyta i będzie rozliczał.

Ja patrze przyszłościowo i nie głosuje na PiS czy SLD. Ty się tak zapatrzyłes w czerwonych, że do dziś popełniasz te same błędy. To ty jesteś oszołomem, zapamiętaj to sobie : )

same brednie ...
a kim ty jesteś by ciągle o coś mnie pytając oczekiwać odpowiedzi a na stawiane pytania sam nie odpowiadasz? ;)
ty jako jeden z całej rzeszy tu obecnych stawiasz się ponad wszystkimi a przykładów to dałeś już tak wiele że teraz pisząc o ''piedestałach '' robisz się wręcz śmieszny...
zwłaszcza jak ''apelujesz'' do mnie o pisanie do ludzi z szacunkiem ...
ty?...ileż to już przykładów twojego ''szacunku '' tu podałem?

ok. działał w opozycji i tego przecież nigdzie nie zanegowałem ...
mnie kiedyś mogła drażnić jego propaganda ''sukcesu''
dzisiaj widząc jego bezkrytyczność w stosunku do działalności obecnej ''s'' tylko mnie bawi ...

''kapciowy opozycjonista''?
ale z czystym sumieniem że nigdy nie dałem się wkręcić w coś co dla wielu jest dzisiaj pewnym balastem ...;)
nie muszę niszczyć żadnych zdjęć ,nie muszę w skrytości ducha przyznawać że ''s'' rozpieprzyła w drobny mak prawdziwą solidarność ...

nie żadną ''związkową'' a taką zwykłą - ludzką ...;)

ty patrzysz ''przyszłościowo''?
gdzie?...chyba przez ''różowe okulary'' :}

popierając korwinów i braunów?
tobie marzy się Polska zakapturzona ,schowana za kominiarkami pod flagami falangi i wśród transparentów ''white power''
tobie marzy się Polska nie społeczna ,nie obywatelska a skrajnie nacjonalistyczna ...

jakaś ''neopatriotyczna'' ...;)

14240
M21W2
7 lutego 2020r. o 13:18
~~Brązowoszary Maczek napisał(a): do tego kmiotka nic nie dociera ...
teraz pierd...li mi o jakimś sld ,jakimś piotrowskim ...
ty oszołomie nic nie kumasz jak nie znajdziesz nic na temat który ja poruszam ...
twoje brednie o latach 2000 są już mdłe jak ty sam ...
napisałem o firmie stoczni szczecińskiej a ty mi tu bredzisz o samej stoczni ...
więc wyjaśnię ci coś czego jak widzę nie ogarniasz bo to cię przerasta ...

firma tczewska jest podwykonawcą i działa na rzecz stoczni szczecińskiej i to są czasy obecne więc nie pierdziel mi tu kolejnych historyjek ...

więc ''solidaruchu'' napisz gdzie dzisiaj jest ten twój śniadek?
dlaczego skoro bez środków do życia zostaje 70 -u stoczniowców ,nie mają najmniejszej opieki prawnej , państwo nic z tym nie robi by sprawę uregulować tylko wysyła jakiegoś durnia który jedyne co zrobił to ''zwodował '' ponton to ...

GDZIE SĄ ZWIĄZKI ?
GDZIE JEST ŚNIADEK ?

ja ci powiem ...twoje te całe ''związki'' to czyrak na przedsiębiorstwach - do usunięcia jak każdy wrzód ...

a śniadek?...śniadek czeka z parasolem dla prezesiny ...

Napisałeś :-gdzie te twoje ''związki'' w upadającej właśnie firmie stoczni szczecińskiej ?

Stocznia Szczecińska - , na początku lat dwutysięcznych stocznią kierował świetny manager, Krzysztof Piotrowski. Jako prywatna FIRMA zakład dobrze prosperował i przynosił dochód .

gdzie ten twóij śniadek?

Sniadek był przewodniczącym Solidarności w latach 2002-2010 , obecnie jest posłem takim samym jak Twój Czarzasty . Porównaj Twoje pytanie z odpowiedzią jaką otrzymałeś , o ile w ogóle potrafisz to zrobić .

Z firmą tczewską wyskoczyłeś jak królik z kapelusz , zero faktów .

Ja też Ci powiem , twój czyrak to zlasowany mózg przez propagandę PZPR , niestety już tak się zakorzenił że jest nie do usunięcia .

~~Jaskraworuda Trytoma niezalogowany
7 lutego 2020r. o 14:30
tak to jest jak się pisze do prostaka...
dalej pierdzielenie o stoczni tyle że nie tej o której ja piszę ...

zero faktów?
trudno poszukać czy nie wiesz jak się do tego zabrać ...
a ja myślę że wiesz dobrze o czym piszę ale wstyd ci nie pozwala podjąć tematu dlaczego te twoje dzisiejsze ''związki '' teraz cicho siedzą ...

kmiotku ...nigdy nie należałem do żadnej partii ,żadnego związku a ty ślizgałeś się na tym całe być może życie więc rozliczanie zacznij od siebie bo kto wie czy jak miliony podobnych tobie robotników i ty w pewnym momencie nie rzuciłeś książeczką PZPR a teraz rżniesz tu wielkiego ''opozycjonistę ''

być może książeczkę podarłeś jak zdjęcie Wałęsy...

takie typy jak ty tak mają ...:)

gdyby w tamtych czasach twoi się nie dogadali z ''komuchami'' Polska mogła być dzisiaj piękniejszym krajem ,krajem bogatszym i wolnym od takich jak ty oszołomów ...:]
14240
M21W2
7 lutego 2020r. o 16:24
~~Jaskraworuda Trytoma napisał(a): tak to jest jak się pisze do prostaka...
dalej pierdzielenie o stoczni tyle że nie tej o której ja piszę ...

zero faktów?
trudno poszukać czy nie wiesz jak się do tego zabrać ...
a ja myślę że wiesz dobrze o czym piszę ale wstyd ci nie pozwala podjąć tematu dlaczego te twoje dzisiejsze ''związki '' teraz cicho siedzą ...

kmiotku ...nigdy nie należałem do żadnej partii ,żadnego związku a ty ślizgałeś się na tym całe być może życie więc rozliczanie zacznij od siebie bo kto wie czy jak miliony podobnych tobie robotników i ty w pewnym momencie nie rzuciłeś książeczką PZPR a teraz rżniesz tu wielkiego ''opozycjonistę ''

być może książeczkę podarłeś jak zdjęcie Wałęsy...

takie typy jak ty tak mają ...:)

gdyby w tamtych czasach twoi się nie dogadali z ''komuchami'' Polska mogła być dzisiaj piękniejszym krajem ,krajem bogatszym i wolnym od takich jak ty oszołomów ...:]

Kundelku z Dolnych Młynów powtarzasz się do znudzenia , nie musisz pisać że nigdzie nie należałeś , bezideowiec jest nikomu nie potrzebny .

Kto miałby Twoim zdaniem zbudować ten piękny kraj , frustraci Twojego pokroju , czy zbrodnicza Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego .

Teraz popłacz że nazwałem Ciebie jak powyżej .
Zakończę morałem :- „Z tej to powiastki morał w tym sposobie, jak ty komu, tak on tobie” , zrozumiałeś GAWLE .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.