~~Jaskraworuda Trytoma napisał(a): ''Przewodniczący NSZZ "Solidarność Piotr Duda w czwartek po południu pojawił się przed cokołem obalonego pomnika ks. Henryka Jankowskiego i złożył tam wieniec.''
:]
''Prałat tu był i będzie, i nic tego nie zmieni''
''Przewodniczący komitetu budowy pomnika i jednocześnie przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" Krzysztof Dośla powiedział, że już w piątek monument może wrócić na swoje miejsce.''
to jak?...wrócił? ...hahaha
jak tu widać ''związki'' są bardziej ''solidarne'' ze swoim prałatem o ciągotkach pedofilskich niż z robotnikami np. z tymi bez wypłat o których ostatnio pisałem ...
ważne że składki ''związkowe'' płyną i ''wierchuszka'' swoje wypłaty dostaje ...
Pracownicy firmy kamieniarskiej zdemontowali cokół na zlecenie społecznego komitetu budowy pomnika ks. prałata Henryka Jankowskiego.
Karol Guzikiewicz powiedział :-- Jeżeli są pokrzywdzeni, to trzeba naprawić szkodę, ale trzeba najpierw stwierdzić, że byli ci pokrzywdzeni i musi to być jasne. Ja w pełni popieram, że musi to być wyjaśnione, nie można zamieść tego pod dywan. Prałat musi być oczyszczony z zarzutów lub musi być stwierdzone, że coś jednak było .
Tuż po zakończeniu sesji rady miasta w sprawie pomnika głos zabrała Aleksandra Dulkiewicz, prezydent Gdańska: - Każdej decyzji rady miasta jako organ wykonawczy, czyli prezydent miasta Gdańska, się podporządkuję. Temat nie jest ani prosty ani jednoznaczny.
Januszku T.- ucz się od Pani Prezydent Dulkiewicz - TEMAT NIE JEST ANI PROSTY ANI JEDNOZNACZNY , z tym stwierdzeniem zgadzam się w 100 procentach .
W Polsce tylko ok 11% pracowników jest zrzeszonych w ZZ , pozostali oczekują żeby o ich interesy walczyli inni , to coś tak jak Ty Januszku .