~~Pomarańczowoczerwona Celozja napisał(a): Ludzie myślą "pakietowo" czyli nie myślą bo albo bezmyślnie popierają PO nawet gdyby ta zrobiła największe świństwo lub przeciwnie popierają bezkrytycznie PIS
Ja mam problem bo w jednym temacie nie popieram PIS a w innym popieram PIS i wtedy nazywany jestem przez bezmyślnych albo POkupczyńcem albo PISiorem
W temacie sądów jestem PISiorem bo popieram PIS
Tak powinien postępować każdy samodzielnie myślący , mnie też nie wszystko co robi rząd PiS-u się podoba .
Dlaczego nie piszę komentarzy krytycznych wobec PiS -u , odpowiedź prosta , nie ma dla mnie partii na opozycji która gwarantowałaby lepszą ofertę programową dla przeciętnego Kowalskiego , widzę u opozycji rządzę władzy i niepogodzenie się z werdyktem wyborców . PanM kiedyś mądrze napisał - to PO i PSL zapracowali na to że wyborcy im podziękowali , to oni stworzyli siłę PiS-u .
PiS jest w bardzo trudnej sytuacji jeżeli chodzi o reformę sądownictwa , wszyscy na opozycji wiedząc że zdecydowana większość społeczeństwa jest za reformą więc oni też są za , ( bardziej tu pasuje powiedzenie Wałęsy - za a nawet przeciw ).
Uwierzył bym im jakby Senat gdzie mają większość pracował nad ustawą sejmową , wprowadził poprawki lub zaproponował całkiem inne rozwiązanie , tak nie było , zwrócili się po pomoc do KE i KW , po co pracować , kazali odrzucić w całości - odrzucili .
Kasta sędziowska pokazuje że ma być jak było , mają być uprzywilejowani i za nic nie powinni odpowiadać , najbardziej ich boli Izba Dyscyplinarna , jak można za błędy karać zupełnie nadzwyczajnych ludzi jak sami siebie nazywają .
W tym temacie jestem za PiS-em , jak po raz drugi się cofną zapewne stracą wielu wyborców w tym mnie .