~~Zielonoszary Modrzew napisał(a): Autobusy dowożące uczniów są tak pełne, że mojemu synowi raz nie udało się wysiąść na właściwym przystanku. Teraz nie chce już tak chętnie z nich korzystać jak wcześniej - boi, że znów to się powtórzy. Z powrotami takiego problemu nie ma.
Sam dojeżdżam do pracy autobusem i brakuje mi bardziej dopasowanych połączeń. Nie jest jednak źle. Ferie i wakacje to już dramat, bo nie mam ŻADNEGO... Ktoś mi zaraz poleci spacer lub rower jak wyżej. Owszem, czasem korzystam bo muszę. Co jednak zrobić gdy pada rzęsisty deszcz albo jest gołoledź?
~Liliowy Rozpław napisał(a): 4 zaczyna pierwszy kurs o 8:00 a powinna już od 6:30 chociaż jest tak na granicznej o godzinie 5 6 i 7 kursuje tam 7 tylko te trzy razy chociaż tyle dobrego ale co z konradowską pierwszy kurs o 8 !?
~Liliowy Rozpław napisał(a): 4 zaczyna pierwszy kurs o 8:00 a powinna już od 6:30 chociaż jest tak na granicznej o godzinie 5 6 i 7 kursuje tam 7 tylko te trzy razy chociaż tyle dobrego ale co z konradowską pierwszy kurs o 8 !?
~~Topazowa Margerytka napisał(a):~Liliowy Rozpław napisał(a): 4 zaczyna pierwszy kurs o 8:00 a powinna już od 6:30 chociaż jest tak na granicznej o godzinie 5 6 i 7 kursuje tam 7 tylko te trzy razy chociaż tyle dobrego ale co z konradowską pierwszy kurs o 8 !?
Na godz. 6:00, 7:00, 8:00 z Konradowskiej kursuje linia 7 , która w 90 % jedzie po trasie takiej samej jak linia 4 (poza Staszica i Graniczną), dodatkowo linia 7 przejeżdża obok dużych zakładów pracy np. Bader przy Dolnych Młynach , Bader przy Kościuszki, Ceramika Artystyczna, strefa przy Kościuszki. Zalicza też Dworzec PKS, szkołę przy Dolnych Młynach więc trasa linii 7 wydaje się być bardziej ciekawsza.
Dwa autobusy linii nr 4 i 7 jadące w tych godzinach jeden za drugim to chyba lekka rozpusta :)
~~Stalowoniebieska Pragnia napisał(a): te autobusy nie służą dojeżdżającym do pracy pociągami. Prawie żaden autobus nie jest skorygowany z rozkładem jazdy pociągiem. Np. pociąg ze Zgorzelca przyjeżdża o 16.02 a autobus odjeżdża o 16.04 wic dla kogo jest ten autobus. Podobnie pociąg z Wrocławia wraca o 16.16 a autobus odjeżdża o 16.17. Po co komu taka komunikacja a tak jest w większości przyjazdów pociągów i odjazdów autobusów. Pomyślcie nad tym.