Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Chwała bohaterom
~~Rdzawy Wawrzynek niezalogowany
4 marca 2020r. o 12:07
Odpowiem w twoim języku...

Bucu!
Rozumieć polski?
Do dziś istnieje Światowy Związek Żołnierzy AK, choć AK nie ma już ponad pół wieku!

Trudno polemizować z bełkotem luźnych zwrotów o nikłym powiązaniu między sobą, jestem więc skazany raczej na domysły
Nie rozmawiamy tu o bandach ( może były jakieś bandy likwidujące Polaków)?
Wg mnie twoi "nasi" to nie Polacy tylko "polacy".
Niezłomni nie zabijali Polaków, tylko sowietów albo "polaków" czyli tubylczą bolszewię.
Przykłady "polaków": “polski” marszałek Konstanty(-in) Rokosowski(-j)(“syn łódzkiej szwaczki i kolejarza” ) , Mieczysław Moczar, Mieczysław Mietkowski, Roman Romkowski, Józef (Jacek) Różański, Jerzy Borejsza, Wacław Komar, Józef Światło, Eugeniusz Szyr, Konrad Świetlik, Helena Wolińska, Stefan Michnik i liczni inni. Wygooglaj sobie prawdziwą tożsamość!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Jaskraworóżowy Jaśminowiec niezalogowany
4 marca 2020r. o 13:20
Drużyna harcerska im" Ognia" słaba nazwa, mnie by było wstyd. Jak widac nie tylko mnie W 1990 nowotarski oddział Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej wydał oświadczenie w którym czytamy: Nie mamy nic wspólnego z „Ogniem” i jego pogrobowcami. Uważamy, że zamiast uczestniczyć w uroczystościach ku czci „Ognia” należałoby odprawić żałobne nabożeństwo w intencji jego ofiar, a jest ich 430".
~~Rdzawy Wawrzynek niezalogowany
4 marca 2020r. o 13:41
Czego to dowodzi, jeśli chodzi o "Ognia"?
Ktoś mający w 1950 roku DZIESIĘĆ lat dziś ma 80 !!!
A przecież 10-latki raczej NIE walczyły!
Kto zatem DZIŚ zasiada w Zarządzie ?!

To ciągle są rozmaite gierki 3 pokolenia stalinowców usprawiedliwiające mordowanie polskich patriotów w czasach stalinowskich!

Ten sam myk od 70 lat: UBowcy nie byli stalinowskimi mordercami patriotów, oni tylko zabijali bandytów!
Jest ktoś w Polsce, kto nie wie, kto to był Urząd Bezpieczeństwa
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2020r. o 14:32
~~Rdzawy Wawrzynek napisał(a): Odpowiem w twoim języku...

Bucu!
Rozumieć polski?
Do dziś istnieje Światowy Związek Żołnierzy AK, choć AK nie ma już ponad pół wieku!

Trudno polemizować z bełkotem luźnych zwrotów o nikłym powiązaniu między sobą, jestem więc skazany raczej na domysły
Nie rozmawiamy tu o bandach ( może były jakieś bandy likwidujące Polaków)?
Wg mnie twoi "nasi" to nie Polacy tylko "polacy".
Niezłomni nie zabijali Polaków, tylko sowietów albo "polaków" czyli tubylczą bolszewię.
Przykłady "polaków": “polski” marszałek Konstanty(-in) Rokosowski(-j)(“syn łódzkiej szwaczki i kolejarza” ) , Mieczysław Moczar, Mieczysław Mietkowski, Roman Romkowski, Józef (Jacek) Różański, Jerzy Borejsza, Wacław Komar, Józef Światło, Eugeniusz Szyr, Konrad Świetlik, Helena Wolińska, Stefan Michnik i liczni inni. Wygooglaj sobie prawdziwą tożsamość!

radze tobie wyrejestrowac sie z bolca i zarejestrowac na portalu www.wojewodzkiszpitalpsychatrycznyulicalegnicka, tutaj jest za wysoki poziom jak dla ciebie. nie napisales ani jednego wlasnego zdania, jedynie co potrafisz to dobrze kopiowac kradzione teksty, ktorych nie ogarniasz ale zasmiecasz nimi caly powiat.
wygladnij przez okno i zapytaj sie kogos, jesli bedzie ktos przechodzil co to znaczy "wymien tych twoich bandytow, ktorzy maja cos wspolnego z naszym powiatem."

twoi wymienieni sie nie kwalifikuja, nie oddaje sie im holdu i co oni mieli wspolnego z boleslawcem?
~~Pomarańczowobrązowa Bazylia niezalogowany
4 marca 2020r. o 15:37
tyle tu już napisaliśmy a oni dalej swoje...;)
zrozum ich ...;)
jeśli polski sejm upamiętnia uchwałą pamięć o konfidentach z BŚ to jeśli trafisz na takiego jak powyżej to jesteś na przegranej pozycji...

jeśli trafisz na innego idio.tę który widzi niby ''prezydęta'' Polski krzyczącego w emfazie ''chwała bohaterom'' to też z nim nie wygrasz...

musisz zrozumieć że jeśli duda ciągle podkreśla że się ''uczy'' trzeba na niego patrzeć z lekkim pobłażaniem...
ale jeśli bierze się tym samym za jednoczesne ''nauczanie'' takich jak ten powyżej to wierz mi fobiak że niedługo dowiemy się że Polacy wyzwolili Birkenau a bez chrześcijan -oczywiście tez polskich :]- Egipt by nie miał piramid...
211
skorn
4 marca 2020r. o 17:14
fobiak napisał(a): akowcy nie naleza do zolnierzy wykletych, byli zolnierzami podziemia do stycznia 1945.

Pieprzysz głupoty. Zrzeszenie WiN, najliczniejsza organizacja antykomunistyczna, to praktycznie sami akowcy.

<i>
670
ramaj
4 marca 2020r. o 17:40
skorn napisał(a):

Pieprzysz głupoty. Zrzeszenie WiN, najliczniejsza organizacja antykomunistyczna, to praktycznie sami akowcy.

Czyżby ? Może Pierwsza Komenda bo potem to praktycznie sami UBowcy.UB hodowało ten WIN jako b.dobrego dostarczyciela dolarów.
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2020r. o 18:24
skorn napisał(a):
fobiak napisał(a): akowcy nie naleza do zolnierzy wykletych, byli zolnierzami podziemia do stycznia 1945.

ok, skroniu, wiem, ze jestes myslicielem i skron ci sie marszczy jak mi skora na chooju ale nie od myslenia.

zalozmy, ze ak rozwiazano w styczniu 1945 roku. wiem, ze mi nie wierzysz ale to jest tylko zalozenie. ak przestalo istniec
i tu masz taki cytacik ale nie moj: "Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość (używana była również forma „Wolność i Niepodległość”[1][2] (WiN), właśc. Ruch Oporu bez Wojny i Dywersji „Wolność i Niezawisłość”[3]) – polska cywilno-wojskowa organizacja konspiracyjna założona 2 września 1945 w Warszawie. Jej trzon stanowiły pozostałości rozwiązanej Delegatury Sił Zbrojnych na Kraj. WiN przejęła jej strukturę organizacyjną, kadry, majątek, a także częściowo oddziały leśne. Dowódcy obszarów DSZ zostali prezesami obszarów WiN."
wcale nie wymagam od ciebie wiary w to co zacytowalem bo zaraz zaczniesz tu rzucac rokossowskim, hanka sawicka i jankiem krasickim a mnie wyzwiesz od ubekow, esbekow, komuchow i opuwacza kosciola broniacego pedofilie na wyzszym szczeblu. byc moze sie myle bo lubie to robic nieswiadomie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza