skorn napisał(a): fobiak napisał(a): akowcy nie naleza do zolnierzy wykletych, byli zolnierzami podziemia do stycznia 1945.
Pieprzysz głupoty. Zrzeszenie WiN, najliczniejsza organizacja antykomunistyczna, to praktycznie sami akowcy.
ok, skroniu, wiem, ze jestes myslicielem i skron ci sie marszczy jak mi skora na chooju ale nie od myslenia.
zalozmy, ze ak rozwiazano w styczniu 1945 roku. wiem, ze mi nie wierzysz ale to jest tylko zalozenie. ak przestalo istniec
i tu masz taki cytacik ale nie moj: "Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość (używana była również forma „Wolność i Niepodległość”[1][2] (WiN), właśc. Ruch Oporu bez Wojny i Dywersji „Wolność i Niezawisłość”[3]) – polska cywilno-wojskowa organizacja konspiracyjna założona 2 września 1945 w Warszawie. Jej trzon stanowiły pozostałości rozwiązanej Delegatury Sił Zbrojnych na Kraj. WiN przejęła jej strukturę organizacyjną, kadry, majątek, a także częściowo oddziały leśne. Dowódcy obszarów DSZ zostali prezesami obszarów WiN."
wcale nie wymagam od ciebie wiary w to co zacytowalem bo zaraz zaczniesz tu rzucac rokossowskim, hanka sawicka i jankiem krasickim a mnie wyzwiesz od ubekow, esbekow, komuchow i opuwacza kosciola broniacego pedofilie na wyzszym szczeblu. byc moze sie myle bo lubie to robic nieswiadomie.