Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Chwała bohaterom
~~Czarnobrązowa Facelia niezalogowany
4 marca 2020r. o 20:54
fobiak napisał(a):
i tu masz taki cytacik ale nie moj: "Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość (używana była również forma „Wolność i Niepodległość”[1][2] (WiN), właśc. Ruch Oporu bez Wojny i Dywersji „Wolność i Niezawisłość”[3]) – polska cywilno-wojskowa organizacja konspiracyjna założona 2 września 1945 w Warszawie. Jej trzon stanowiły pozostałości rozwiązanej Delegatury Sił Zbrojnych na Kraj. WiN przejęła jej strukturę organizacyjną, kadry, majątek, a także częściowo oddziały leśne. Dowódcy obszarów DSZ zostali prezesami obszarów WiN."

Naucz się sam, jeśli pouczasz innych!
Brakuje początku z tego samego źródła:

"Powstanie i działalność Delegatury Sił Zbrojnych
Na jej czele stanął płk Jan Rzepecki. Delegat Sił Zbrojnych na Kraj mający uprawnienia takie jak komendant AK, utrzymał strukturę dowodzenia taką jaka istniała w Armii Krajowej[1].
(...)W tym czasie nastąpił wzrost aktywności partyzantki poAKOWSKIEJ. Skutecznie były atakowane więzienia w wielu miastach w kraju. "
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2020r. o 21:08
~~Czarnobrązowa Facelia napisał(a):
fobiak napisał(a):
i tu masz taki cytacik ale nie moj: "Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość (używana była również forma „Wolność i Niepodległość”[1][2] (WiN), właśc. Ruch Oporu bez Wojny i Dywersji „Wolność i Niezawisłość”[3]) – polska cywilno-wojskowa organizacja konspiracyjna założona 2 września 1945 w Warszawie. Jej trzon stanowiły pozostałości rozwiązanej Delegatury Sił Zbrojnych na Kraj. WiN przejęła jej strukturę organizacyjną, kadry, majątek, a także częściowo oddziały leśne. Dowódcy obszarów DSZ zostali prezesami obszarów WiN."

Naucz się sam, jeśli pouczasz innych!
Brakuje początku z tego samego źródła:

"Powstanie i działalność Delegatury Sił Zbrojnych
Na jej czele stanął płk Jan Rzepecki. Delegat Sił Zbrojnych na Kraj mający uprawnienia takie jak komendant AK, utrzymał strukturę dowodzenia taką jaka istniała w Armii Krajowej[1].
(...)W tym czasie nastąpił wzrost aktywności partyzantki poAKOWSKIEJ. Skutecznie były atakowane więzienia w wielu miastach w kraju. "

doopku tu chodzi tylko o daty, styczen a wrzesien
rownie dobrze mozesz udawadniac, ze bandyci nie zrzucili na nas odpowiedzialnosci za mordowanie zydow bo to dzieki nim mamy dzisiaj problemy, kazda banda zydow mordowala.
ak przestalo istniec w styczniu 1945, koniec kropka.
a z twoja manipulacja ak po styczniu 1945 i tak sie nie przebijesz, nawet jesli walniesz 10 tysiecy bandyckich nazwisk.
4 marca 2020r. o 21:38
Bełkot, wrzask ani brak kultury wiedzy ani argumentów nie zastąpi :D
211
skorn
4 marca 2020r. o 22:15
Kogo obchodzą daty, skoro ludzie WiN to praktycznie sami akowcy? Nie bądź takim formalistą fobiak.

<i>
4 marca 2020r. o 22:22
Pokazałam sierocie na jego źródłach, że istniała ciągłość organizacyjna (więc personalna też!) od AK do WiN.
Jakim cymbałem trzeba być, by się spodziewać w Polsce jakiejś innej armii podziemnej niż z ludzi AK (ZWZ,...,)?
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2020r. o 22:31
skorn napisał(a): Kogo obchodzą daty, skoro ludzie WiN to praktycznie sami akowcy? Nie bądź takim formalistą fobiak.

nie zmieniaj znaczen, jesli ak nie istnialo nie mogli byc akowcami, co najwyzej byli exakowcami. do win nalezaly bandy, ktore nie mialy w swoim skaldzie ani jednego akowca, w tych bandach byli volksdeutschery, zolnierze wehrmachtu, chlopi, dezerterzy z wp, mo, zwykli rabusie i nieroby.
trzymaj sie faktow a nie naciagaj

Dopisane 04.03.2020r. o godz. 22:31:

~~Czarnobrązowa Facelia napisał(a): Pokazałam sierocie na jego źródłach, że istniała ciągłość organizacyjna (więc personalna też!) od AK do WiN.
Jakim cymbałem trzeba być, by się spodziewać w Polsce jakiejś innej armii podziemnej niż z ludzi AK (ZWZ,...,)?

nic nie pokazales, jedynie co pokazales to swoja gloopote. kiedys z winu z poznania przjechalo do jednej bandy grasujacen na granicy wojewodztwa, dwoch, aby namowic byndziorow do przylaczenia sie do winu, to ich zastrzelili.
4 marca 2020r. o 22:32
Jakie fakty można podać gościowi, który bredzi jak po miesięcznym ćpaniu?
zacytowałem ci Twoją Wiki!
Skoro już poznałeś wikipedię, to wrzuć z tej encyklopedii dla ubogich umysłem te bandy i tych folksdojczów!

Z kim ja dyskutuję?
Mogę tylko poradzić zdecydowanie, byś zmienił dilera!
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2020r. o 23:26
~~Czarnobrązowa Facelia napisał(a): Jakie fakty można podać gościowi, który bredzi jak po miesięcznym ćpaniu?
zacytowałem ci Twoją Wiki!
Skoro już poznałeś wikipedię, to wrzuć z tej encyklopedii dla ubogich umysłem te bandy i tych folksdojczów!

Z kim ja dyskutuję?
Mogę tylko poradzić zdecydowanie, byś zmienił dilera!

otto byl volksd., rudy byl z wehrmachtu,
cytat byl z wiki bo mi i tak bys nie uwierzyl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.