M21W2 napisał(a): ~~Sina Fortegilla ja zadałem pytanie - ( jak nie PiS to kto) - to nie jest argumentacja . Profesor Rzepliński powiedział mniej więcej tak , Polacy dokonali wyboru , wybierając powierzamy rządzącym nasze pieniądze - budżet , po czterech latach rozliczamy ich przy urnach .
Pan jak rozumiem nie dokonuje wyboru nie chodzi na wybory , zgadzam się z powiedzeniem - " nieobecni nie mają racji " .
Poza tymi których Pan wymienił jest jeszcze Konfederacja , oni jeszcze nie rządzili , jakby ci co nie chodzą na wybory zagłosowali na nich mielibyśmy zmianę , czy na lepsze nie wiem .
No głosuję zawsze! Teraz na Konfederację, bo część posłów Konfederacji to jedyni, którzy sensownie mówią. Poza tym demokracja, nie tylko w Polsce, się mocno popsuła. I z pewnością wygrają znowu ci, którzy rozdają pieniądze, bo ludzie coraz głupsi i myślą, że "rząd ma swoje pieniądze". Mało kto już rozumie podstawowe zasady ekonomii i każdy wierzy w ekonomiczne cuda. Ludzie nie znają też historii i nie potrafią w związku z tym właściwie głosować, czego przykładem jest duża liczba głosów na starych komunistów z SLD i nowych z Razem. Głosowanie na komunistów po komunistycznych ludobójstwach XX wieku to czysta głupota. Równie dobrze można by głosować na nazistów i się tym chwalić.
Co by nie mówić, rządy PiS to tragifarsa podobna do tej w wykonaniu PO. Na razie realna alternatywa to wejście z deszczu pod rynnę czyli zamiana PiS na PO/KOD/... Czyli jakbyś się nie obrócił, d..a zawsze z tyłu :( . Ale chwalić zły PiS bo alternatywa słaba, to tak jakby Pan chwalił covid, bo nie ma Pan grypy.