~~Żółtobrązowy Słoneczniczek napisał(a): a ''pomnik -mur''?...to symbol naszych czasów który idealnie wpasowała się ''s''
podobny tyle że nienamacalny dzieli mnie z tobą bo ja piszę prawdę a ty łżesz....;D
Nie wiem komu odpowiadasz , wiem jedno przez kilka lat kłamstw i oszczerstw odnośnie ludzi Wolności I Solidarności , zbudowałeś swój własny "mur " , tym murem oddzieliłeś siebie od zdolności logicznego myślenia , zostałeś po stronie upośledzenia umysłowego i jak to ktoś słusznie napisał - nienawiści .
Ile jeszcze lat będziesz się powtarzał , Herbert pisał , " w okresie zniewolenia komunistycznego byli ludzie wyprostowani wśród tych co byli na kolanach " , byłeś na kolanach ze zgiętym karkiem , dziś jesteś " bohaterem " walczącym z prawdą pisaną przez historyków .
Piszesz - " gdzie była ta niby wspaniała ''s'' kiedy wprowadzano do Polski miliony ton ukraińskiego ''zboża'' często nafaszerowanego nawet metalami z grupy ''ciężkich''? "
A gdzie Ty byłeś i 94 % społeczeństwa ( Solidarność to ok .6% ) , nie wierzę że jesteś aż tak ograniczony i nie wiesz że handel zagraniczny jest w kompetencji UE to tam zapadają decyzje odnośnie importu zboża z Ukrainy , obecny rząd łamie prawo nie respektując postanowienia UE o zniesieniu embarga na handel zbożem z Ukrainą .
Pochwalisz rząd za nałożenie wbrew UE za nałożenie embarga na Ukraińskie zboża i nie tylko ? , wątpię .
Skrytykujesz UE za zniesienie embarga , nie wierzę że Ciebie stać na coś takiego .
Pytasz o Solidarność robotniczą , nie pytasz o związki zawodowe rolników , gdzie one były jak to zboże płynęło do Polski , zadaj sobie pytanie kim jest Kołodziejczak , obecnie jedynka PO na liście do sejmu , olał tych co z nim protestowali , dziś to taki mini " Wałęsa " który dogadał się z Kiszczakiem a Kołodziejczak z prounijnym i proniemieckim Tuskiem .
Upuść teraz część swojego jadu , ulżyj sobie .