Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Rudoczerwony Ambrowiec niezalogowany
31 października 2024r. o 17:48
M21W2 napisał(a):
" Robotnicy nie są od tego żeby protestować , od protestów są " związki " , związki małżeńskie i związki chemiczne gotowe do protestów i palenia opon .

Robotnik jest od roboty a związkowiec od trzepania kasy. Ile milionów roboli smieszna solidarnośąć weysadziła w powietrze ? Ponoć kiedyś w robocie można było przebierać a stawki zaszeregowanie były zgodne z kwalifikacjami i stażem pracy. Dziś masz 50 lat stazu zmieniasz robote i najniższa krajowa. Na hooj nam takie związki. Chyba po medale dla Lucków.
Och taak ale dzisiaj związki to partia solidarna z rządem. A jej przewodniczący to chyba dziedziczna fucha ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
31 października 2024r. o 18:55
~~Rudoczerwony Ambrowiec napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
" Robotnicy nie są od tego żeby protestować , od protestów są " związki " , związki małżeńskie i związki chemiczne gotowe do protestów i palenia opon .

Robotnik jest od roboty a związkowiec od trzepania kasy. Ile milionów roboli smieszna solidarnośąć weysadziła w powietrze ? Ponoć kiedyś w robocie można było przebierać a stawki zaszeregowanie były zgodne z kwalifikacjami i stażem pracy. Dziś masz 50 lat stazu zmieniasz robote i najniższa krajowa. Na hooj nam takie związki. Chyba po medale dla Lucków.
Och taak ale dzisiaj związki to partia solidarna z rządem. A jej przewodniczący to chyba dziedziczna fucha ?

Nie żal mi pracowników niezrzeszonych w związkach , żal mi tych zrzeszonych , na ok 14 mln pracujących jest ok . 1,5 mln we wszystkich ok . 300 związkach , taka sytuacja jest na rękę firmom i rządzącym .
Wstępując do związku wypełniasz deklarację członkowską i deklarację o wpłacaniu składek , piszesz brednie o trzepaniu kasy przez związkowców .
~~Ciemnoniebieski Kokornak niezalogowany
31 października 2024r. o 19:30
manipulujesz ponownie...jasne że związkowcy nie są od ''trzepania kasy'' chociaż i tu udowodnił bym ci że ŁŻESZ...;D

od ''trzepania '' konkretnej kasy są nie związkowcy ''robole'' a stada ''prezesów'' i ''przewodniczących''
pisałem ci o tym już wcześniej manipulancie ale wtedy tchórzliwie podwinąłeś kitę i zwiałeś do norki by tylko na to nie odpowiedzieć...;D
~~ niezalogowany
31 października 2024r. o 20:01
No i jak przychodzi do konkretów Lucjan znika.
14240
M21W2
31 października 2024r. o 20:33
~~Ciemnoniebieski Kokornak napisał(a): manipulujesz ponownie...jasne że związkowcy nie są od ''trzepania kasy'' chociaż i tu udowodnił bym ci że ŁŻESZ...;D

od ''trzepania '' konkretnej kasy są nie związkowcy ''robole'' a stada ''prezesów'' i ''przewodniczących''
pisałem ci o tym już wcześniej manipulancie ale wtedy tchórzliwie podwinąłeś kitę i zwiałeś do norki by tylko na to nie odpowiedzieć...;D

Ja zwiewam do norki , ty zwiewasz do budy , nie odpowiadasz na pytania nie wymagaj odpowiedzi od innych .

" Robotnik jest od roboty a związkowiec od trzepania kasy. " , napisał to Ambrowiec . może zrozumiesz jak powtórzę dużymi literami - ZWIĄZKOWIEC OD TRZEPANIA KASY . Wcinasz się nie zapoznając się czego dotyczy moja odpowiedź .

Dopisane 31.10.2024r. o godz. 20:30:

~~ napisał(a): No i jak przychodzi do konkretów Lucjan znika.

A GDZIE TWOJE KONKRETY . Lucjan to , Lucjan tamto , tylko na tyle ciebie stać ????.

Dopisane 31.10.2024r. o godz. 20:31:

~~Ciemnoniebieski Kokornak napisał(a): manipulujesz ponownie...jasne że związkowcy nie są od ''trzepania kasy'' chociaż i tu udowodnił bym ci że ŁŻESZ...;D

NSZZ , mówi ci to coś ? .

Dopisane 31.10.2024r. o godz. 20:33:

Czas na REPUBLIKĘ , dom wolnego słowa .
~~Ciemnoniebieski Kokornak niezalogowany
31 października 2024r. o 20:37
nie raz i nie dwa ci je podawałem i co?
wiałeś do nory bez słowa komentarza...;D

po co tu teraz się wysilasz z tymi wielkimi literami?
robotnicy to też często związkowcy...trzepią kasę czy robią za minimalną lub lekko wyższą krajową?
czy za taką kasę robią ''prezesy'' i inne ''przewodniczące''?

gościu nie lawiruj...
nawet zwykły robol ale ''związkowy '' oszukiwał w Cargo ...pisałem ci o tym i zwiałeś jak niepyszny...
~~ niezalogowany
31 października 2024r. o 20:43
M21W2

NSZZ , mówi ci to coś ? .
[/c napisał(a):
NIE. A powinno?
~~umorusany czajnik niezalogowany
31 października 2024r. o 22:09
~~ napisał(a): No i jak przychodzi do konkretów Lucjan znika.

A wtedy janusz szaleje z tęsknoty.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza