Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
14240
M21W2
12 godz. 32 min. temu
~~Goowno prawda napisał(a): Solidarność wykorzystała siłę narodu

Przebiegła ta SOLIDARNOŚĆ wykorzystała siłę narodu .

Dopisane 17.11.2024r. o godz. 10:55:

~~Kasztanowordzawa Tawułka napisał(a): Ogródkami piszesz Janie , z wielkim rozmachem wypisujesz brednie , napisałeś o historii którą
znasz według ciebie bezbłędnie, więc zapytam po raz kolejny, napisz prawdę i te źródło z którego korzystasz..
jeżeli jest to TVN24 / Szkło kontaktowe,
to nie odpisuj zrozumiem…..!!!!

Jan jest od pisania historii a nie powoływanie się na jakieś źródła , chyba że z Niemiec lub Rosji .
Jan napisał że upadek muru berlińskiego według Niemiec przyczynił się do obalenia komunizmu .
A co na to TVN 24 ;
● Upadek muru berlińskiego miał miejsce w nocy z 9 na 10 listopada 1989 roku.
● Upadek muru berlińskiego oznaczał zjednoczenie Niemiec.
● Wśród przyczyn upadku muru berlińskiego wskazuje się demonstracje obywateli Berlina Wschodniego w ramach tzw. Jesieni Ludów.
● Za dzień zjednoczenia Niemiec uważa się 3 października 1989 roku, kiedy to wszedł w życie układ zjednoczeniowy RFN i NRD.
Upadek komunizmu ; " Jesień Ludów (lub Jesień Narodów) – proces przemian ustrojowych w bloku wschodnim, zainicjowanym przez „Solidarność” w Polsce, który doprowadził do upadku komunizmu "

Dopisane 17.11.2024r. o godz. 11:02:

~~Lucjan napisał(a): „Gęby ponure, spojrzenia tępe...
- Z czym to walczycie bracia?
- Z postępem...!”

Taka mała ciekawostka , pewien wierszokleta napisał do nie na priv . że on jest autorem wierszyków tu na forum .
Co prawda nie ma na imię Lucjan ale styl ten sam . Pozdrawiam " Lucjanie "
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pomarańczowożółta Aksamitka niezalogowany
11 godz. 23 min. temu
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Smolisty Kaczeniec napisał(a): wczoraj był u mnie kolega i pokazał mi coś co też mnie ubawiło bo to też pokazuje jakim dupkiem jest ten Lucjan zarzucający mnie ''wycieczki osobiste'' a sam w swojej głupocie poszedł daleko dalej niż mogłem myśleć...
żałosny typ...;D

Niech nikt tego nie uznaje za szukanie zaczepki i prowokowania mnie ani obgadywanie , autor wpisu chory psychicznie , takiemu się wybacza mając na uwadze jego stan zdrowia .

lekarzu lecz się sam...;D
pajac jesteś i tyle ...pajac i dupek...
pokazano mi wczoraj twoje wpisy na twoim FB gdzie nie tylko otwarcie piszesz o bracie ale mieszasz w swoje brudy siostrzeńca lub bratanka...
a więc co robisz ?...mieszasz w to nawet dzieciaki...

więc kto tu jest ogarnięty jakąś psychozą ?
''wal się na ryj '''pajacu...

i kopiuj to sobie do woli...
11 godz. 10 min. temu
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Goowno prawda napisał(a): Solidarność wykorzystała siłę narodu

Przebiegła ta SOLIDARNOŚĆ wykorzystała siłę narodu .

Dopisane 17.11.2024r. o godz. 10:55:
Ktoś napisał: ~~Kasztanowordzawa Tawułka napisał(a): Ogródkami piszesz Janie , z wielkim rozmachem wypisujesz brednie , napisałeś o historii którą
znasz według ciebie bezbłędnie, więc zapytam po raz kolejny, napisz prawdę i te źródło z którego korzystasz..
jeżeli jest to TVN24 / Szkło kontaktowe,
to nie odpisuj zrozumiem…..!!!!

Jan jest od pisania historii ....
Jan napisał że upadek muru berlińskiego według Niemiec przyczynił się do obalenia komunizmu .

łżesz...nic takiego nie napisałem...;D
napisałem to ...
''tylko napisz mi ''konspiratorze'' dlaczego symbolem obalenia komunizmu w Europie nie jest powstanie ''s'' tylko obalenie Muru Berlińskiego...''

● Upadek muru berlińskiego miał miejsce w nocy z 9 na 10 listopada 1989 roku.

to akurat jest prawda...

● Wśród przyczyn upadku muru berlińskiego wskazuje się...
JEDNA Z PRZYCZYN...
jakie są inne potrafisz opisać?...wątpię...;D

Upadek komunizmu ; " Jesień Ludów (lub Jesień Narodów) – proces przemian ustrojowych w bloku wschodnim, zainicjowanym przez „Solidarność” w Polsce, który doprowadził do upadku komunizmu "

zainicjowane przez Solidarność ?
opisz to szerzej jeśli potrafisz własnymi słowami...;D
~~my naród niezalogowany
9 godz. 47 min. temu
M21W2 napisał(a):
Taka mała ciekawostka , pewien wierszokleta napisał do nie na priv . że on jest autorem wierszyków tu na forum .

No to dawaj . Kto to te wierszydła pisze. Powiedziałeś Lucuś A powiedz B.
~~Zszarzały Łubinnik niezalogowany
9 godz. 33 min. temu
~~my naród napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):

Mickiewicz i Sienkiewicz
8 godz. 25 min. temu
~~my naród napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):

oj tam...podobnie pierdzielił na samym początku kiedy założył sobie extra-temat o swoim fałszywym koledze''...;D
też tam ''pytał '' czy po tym jak powiedział ''a'' czy ma powiedzieć'' b''

a sam aż tarł kolankami by to zrobić...
pajac teraz siedzi i zgrzyta zębami ze złości że o czymś mu wspomniałem a nie wie jak z tego teraz wybrnąć...;D

o tym jak to jego ''s'' obaliła komunizm w Europie też milczy bo dla typka napisanie więcej niż dwa zdania naraża jego synapsy na ''przegrzanie''....;D
~~umorusany czajnik niezalogowany
8 godz. 22 min. temu
~~Pomarańczowożółta Aksamitka napisał(a): ● Upadek muru berlińskiego miał miejsce w nocy z 9 na 10 listopada 1989 roku.

to akurat jest prawda...

Kilka miesięcy po wyborach w Polsce, w których wygrała Solidarność.
~~Czysty czajnik niezalogowany
8 godz. 2 min. temu
Lucuś , Jaśkowi nie chodziło co było pierwsze. Chodziło mu o to co dzisiaj jest nazywane symbolem przemian.
Czy strajki tych twoich nieudaczników kombinatorów czy obalenie muru Berlińskiego ? Wygoogluj sobie takie pytanie po Angielsku a otrzymasz odpowiedź.
Wiem nie znasz języka , a w TV Republika tego ci nie powiedzą.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!