~~Czerwonobrązowa Forsycja napisał(a): ~~Różowy Len napisał(a): PanM napisał(a): to odpowiedz czy ty odrzucisz pomoc medycyny i zastąpisz ją modlitwą gdy zachorujesz ?
A dlaczego "zastąpisz"? Wolę wzmocnić modlitwą działania lekarzy. Modlitwa nigdy nie zaszkodzi, a często pomoże.
Gościu zadał ci kilka pytań a ty zbywasz temat głupawym wpisem o modlitwie.Dziwie sie że mu się chce z takim bucem gadać.
Len , jestem przekonany o tym , że jeśli ktoś nie pamięta Dekalogu , to nic mu już nie pomoże , żaden nadzór kapelanów różnej maści , ale religia powinna zostać w szkole i to jest ... między innymi kość niezgody między Szacownym Ateistą Przemem , a mną tworzącym własną religię , opartą na Naczelnym Intelekcie Wszechświata , którego istnienie przyznał Naczelny Ateista Świata , prof . Dawkins :) Taki qurde paradoks :D
Napisałeś Len " wzmocnić modlitwą działania lekarzy " ... nie chwaląc się , własną modlitwą wspierałem działania lekarzy w odniesieniu do kilku osób obecnych na forum ... przez lata . I mam pewne sukcesy :)
Szkoda tylko , że Przemo nie ustosunkował się do " pisma obrazkowego " , jakie prosiłem , aby skomentował :(
A Forsycjami się nie przejmuj . Tacy sprowadzą poziom dyskusji do dna , a następnie udowodnią , że jesteśmy na dnie ... oprócz Ciebie , Przema ... i być może mnie :)
Reasumując ... bo betoniara mi się dzisiaj zacinała i nieco zmęczony jestem , warto jest się modlić do Naczelnego Intelektu :)
Dobranoc mówi cham i prostak bez matury :)