Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowe obostrzenia od soboty
~Rudobrunatnyrudawa Lawenda niezalogowany
23 października 2020r. o 20:22
a Przykurcz schowany w piwnicy zawija w sreberka.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Siwy Rozchodnik niezalogowany
23 października 2020r. o 20:43
Poziomkowa moszenkow, jestem daleki od takich ży...., nie pragnę żebyś osobiście się przekonał, pisowska kanalio.
~~Kanarkowa Forsycja niezalogowany
23 października 2020r. o 21:50
~~Siwawa Kanna napisał(a): W jaki sposób dzieci poniżej 16 roku życia mają wracać ze szkoły ? Jak mają się poruszać z rodzicami ?

Nie pytaj, tylko podążaj za wodzem i stadem ! Kazali ubrać maski, ubrałaś ! Każą zwolnic się z pracy aby zaprowadzić dziecko do szkoły - zwolnij się ! TO DLA WASZEGO DOBRA ! Premier Mateusz wie co robi ! Maseczki to był trafiony pomysł - od razu pomogły wygasić epidemię ! Pozostałe obostrzenia też zadziałają równie skutecznie ! Przecież maseczki zadziałały prawda ? Morawiecki przecież nie kłamie ! Dlatego zwolnij się z pracy i prowadzaj dziecko do szkoły na rozkaz miłościwie nam panującego ! Przypominam tylko, że wcześniej dziecko które ukończyło 7 lat , miało prawo wracać samodzielnie do domu ! TO WSZYSTKO DLA WASZEGO DOBRA !
~~Płomiennorudy Platan niezalogowany
24 października 2020r. o 8:35
straszne to jest,ciekawe do czego oni obcy dążą? żaden covid nie istnieje,wiec co jest przyczyną,czyżby chcą nas polaków wymordowaćcz może jest coś innego na rzeczy?zna ktoś odp?24.06.2024....676...
14240
M21W2
24 października 2020r. o 12:29
Ramaj , wczoraj nie odpisałem , nagły wyjazd , w odróżnieniu od Ciebie porównuję sytuację związaną z pandemią w innych krajach , sprawdź - Czechy , Słowacja , Anglia , Francja , Hiszpania i wiele innych państw na świecie .
Nikt sobie z tym nie radzi także Polski rząd , wszyscy wiedzieli że to nastąpi nikt nie przywidział skali .
Jest prawdą że może jest gorzej niż podają statystyki , tego nie ukrywa Minister Zdrowia ani Premier , Ty nie bierzesz pod uwagę że nasza służba zdrowia i zaniedbania w niej sięgają dziesiątków lat do tyłu , Ty zapominalski wykreśliłeś z pamięci lata rządów postkomunistów , lata rządów liberałów łykasz wszystko co mówi totalna opozycja i antypisowskie media .
Wypowiedź Budki - według ekspertyz naszych specjalistów jesienią pandemia będzie w odwrocie , w wystąpieniu sejmowym atakuje Morawieckiego - wszyscy wiedzieli że jesienią nadejdzie druga fala epidemii .
Tobie nie odmawiam prawa do krytyki Rządu , przyjmuję uwagi skierowane do mnie , jeszcze co do testów , masz rację , mówią o tym też fachowcy zarzucają że przestano testować tych co na kwarantannie i po jej zakończeniu ja się z nimi zgadzam , ja wiem Ty zapomniałeś że wiosną niewielka liczba laboratoriów pozwalała na wykonanie tylko kilkanaście tyś . testów na dobę po tych przespanych miesiącach Ty nie widzisz że wykonuje się 50 - 60 tyś testów a laboratoria są przygotowane na 80 tyś .

Co do Twojego drugiego komentarza skierowanego do mnie odpowiem trochę przekornie , mdli mnie jak czytam to co kropka w kropkę powtarzasz bezrefleksyjnie za politykami totalnej opozycji .
Co do nadstawiania tyłka , pamiętam co mieliśmy zbudować , - społeczną gospodarkę wolnorynkową , po pierwsze człowiek i rodzina , obudziłem się z rękę w nocniku przed wieloma laty kiedy to wszystko legło w gruzach za sprawą liberałów i postkomunistów .
PiS w jakimś stopniu może zbyt małym ale to realizuje co wcale nie oznacza że nie widzę ich wielu wad , sami do tego się przyznają , nie widzę natomiast siebie w chórze bezrefleksyjnych i demagogicznych anty- pisowców , stąd moje takie a nie inne komentarze .

~~Bladoniebieski Agrest niezalogowany
24 października 2020r. o 13:53
M21W2 napisał(a): Ty zapominalski wykreśliłeś z pamięci lata rządów postkomunistów ....
PiS w jakimś stopniu może zbyt małym ale to realizuje

PiS to postkomuniści tacy sami jak ci, których postkomunistami nazywasz. Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy postPZPR, a PiS. Ani programowej, ani w zakresie kumoterstwa i kolesiostwa w zakresie żerowania na spółkach państwowych. Do tego demokracja PiSu nie interesuje - rządzi niepodzielnie niezbyt bystry człowiek, który przespał stan wojenny.
Problem w tym, że większości dawnej opozycji z Solidarności , a nawet nawet bardziej radykalni jak Morawiecki, nie walczyła wcale z komuną, jak zwykło się mówić. Oni walczyli o inną komunę. Komunę, w której oni będą rządzić, bo oni wiedzą lepiej niż towarzysze z PZPR.
Nie wiem co rozumiesz pod społeczną gospodarką rynkową, ale jak rozumiem marzy ci się socjalizm. No i PiS chce budować socjalizm, tak jak PZPR. Metody przedwojennej sanacji wymieszane z Gierkiem. Wiadomo jak to się skończy, ale ludzie już tak są zdemoralizowani przez dominujące w Polsce lewicowe poglądy (jakieś 90% społeczeństwa), że marne szanse na jakąś poprawę sytuacji.
A ty walczyłeś z komuną czy o inna komunę?
~~Kanarkowa Ślazówka niezalogowany
24 października 2020r. o 15:26
Czym się różni złodziej z pzpr od złodzieja z solidarnośći?
14240
M21W2
24 października 2020r. o 15:42
~~Bladoniebieski Agrest napisał(a):
M21W2 napisał(a): Ty zapominalski wykreśliłeś z pamięci lata rządów postkomunistów ....
PiS w jakimś stopniu może zbyt małym ale to realizuje

PiS to postkomuniści tacy sami jak ci, których postkomunistami nazywasz. Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy postPZPR, a PiS. Ani programowej, ani w zakresie kumoterstwa i kolesiostwa w zakresie żerowania na spółkach państwowych. Do tego demokracja PiSu nie interesuje - rządzi niepodzielnie niezbyt bystry człowiek, który przespał stan wojenny.
Problem w tym, że większości dawnej opozycji z Solidarności , a nawet nawet bardziej radykalni jak Morawiecki, nie walczyła wcale z komuną, jak zwykło się mówić. Oni walczyli o inną komunę. Komunę, w której oni będą rządzić, bo oni wiedzą lepiej niż towarzysze z PZPR.
Nie wiem co rozumiesz pod społeczną gospodarką rynkową, ale jak rozumiem marzy ci się socjalizm. No i PiS chce budować socjalizm, tak jak PZPR. Metody przedwojennej sanacji wymieszane z Gierkiem. Wiadomo jak to się skończy, ale ludzie już tak są zdemoralizowani przez dominujące w Polsce lewicowe poglądy (jakieś 90% społeczeństwa), że marne szanse na jakąś poprawę sytuacji.
A ty walczyłeś z komuną czy o inna komunę?

Jak zapoznasz się z historią dwóch największych zbrodniczych systemów komunizm i faszyzm , zrozumiesz jakie bzdury delikatnie mówiąc wypisujesz .

Joanna Kruczalak-Jankowska*
Uniwersytet Gdański
Konstytucyjna zasada
społecznej gospodarki rynkowej
a spółki z udziałem Skarbu Państwa
Społeczna gospodarka rynkowa uznana została w art. 20 Konstytucji za podstawę ustroju gospodarczego Rzeczpospolitej Polskiej1
. Jak się powszechnie uważa w doktrynie2
, przepisy ustawy zasadniczej z obszaru ustroju gospodarczego
tworzą ramowy porządek prawny, w którym chronione są jego podstawowe
wartości i został wyznaczony zakres dopuszczalnej ingerencji państwa oraz możliwego ograniczenia praw i wolności ekonomicznych w interesie publicznym. Połączenie klauzuli społecznej gospodarki rynkowej z adekwatnymi normami, zasadami i wartościami Konstytucji pozwala wywodzić z jej tekstu o wiele bardziej
konkretne rozwiązania między innymi w postaci określenia zakresu podmiotowego wolności działalności gospodarczej, będącego jednym z filarów społecznej
gospodarki rynkowej. Tym samym zwraca się uwagę na to, że ustrój gospodarczy
jest pomocniczo definiowany także przez inne przepisy ustawy zasadniczej3
.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza