Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowe obostrzenia od soboty
211
skorn
24 października 2020r. o 17:53
Horus napisał(a):
skorn napisał(a):
qwax_ napisał(a): PIS-owska policja jak zwykle "pokojowo" rozprawia się z wszelkimi protestami

[img=1603553347_rehahk6.jpg]
; )

no i co z tego cię dziwi?
z czym się nie zgadzasz?

wszystko dobrze, janusz, przyjmij decyzję trybunału z pokorą ; )

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
24 października 2020r. o 18:12
nie jest dobrze paweł ...
trybunał jest upolityczniony a więc to polityka a nie zdrowy rozsądek wygrywa...
podobnie jest z innymi protestami i innymi marszami...

pieprzenie bzdur że ''musimy skończyć z kastami'' sędziowskimi'' to tak jak piszę ...pieprzenie bzdur...

bo wychodzi na to że jedną zastępujemy drugą...
marsz jeśli jest przeciwko odpowiedniej ''władzy'' jest najczęściej marszem ''nielegalnym'' a ci biorący w nim udział to ''bydło'' lub ''warchoły''

dlaczego?

napiszę ci...żądza władzy absolutnej ...
kontrola zachowań i przekonań ...
marzenia o monopartyjności...

czeka nas wersja ''orbanowska''?
dzisiaj jest możliwe przegłosowanie w tym ''burdelu'' przy Wiejskiej zdelegalizowanie wszystkich partii...
przecież mają większośc ...;)
13926
qwax_
24 października 2020r. o 18:59
Horus napisał(a):
marsz jeśli jest przeciwko odpowiedniej ''władzy'' jest najczęściej marszem ''nielegalnym'' a ci biorący w nim udział to ''bydło'' lub ''warchoły''

Ale dostrzegasz, że przedstawiłeś dokładnie swoje poglądy??
"Odpowiednie" marsze są przez ciebie chwalone, natomiast inne są "faszystowskie" i należy je pałować i gazować ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
14240
M21W2
24 października 2020r. o 19:37
~~Bladoniebieski Agrest napisał(a):
M21W2 napisał(a): ~~Bladoniebieski Agrest - znam źródło z którego zacytowałeś , jeżeli to jest dla Ciebie wiarygodniejsze niż cytat z Konstytucji Rzeczypospolitej , daruj śmiech mnie ogarnął .

Baw się dalej w cytowanie teorii spiskowych , rozszerzaj je o swoją jeszcze bardziej spiskową .

Dzięki za dyskusję .

Teorie spiskowe mnie nie interesują bez znaczenia kto je głosi Panna czy Ty .

A gdzie tu teorie spiskowe? W papieskich encyklikach? W zachwycie Kaczyńskiego nad neomarksistą Pikettym? Ogarnij się, bo twoje stwierdzenia śmiesznie wyglądają.
Przy okazji - konstytucja nie jest żadnym źródłem wiedzy, ale odbiciem życzeń osób ją uchwalających. Można w nią wpisać bzdury, i są tam takie wpisane, bo akurat tak sobie większość życzyła. Zresztą socjaliści z PiSu cały czas narzekają na konstytucję Kwaśniewskiego i mówili o konieczności jej zmiany. I co będzie jak zmienią jakiś zapis? To który jest źródłem prawdy, bo tak konstytucję pojmujesz. Ten pierwszy czy ten po zmianie? Jak z tą wiarygodnością?

Dyskutować nie musisz, ale jak przedstawiasz swoje poglądy publicznie, to licz się z tym, że ktoś ma inne. I może je opisywać dopóty, dopóki nam rządzący socjaliści róznej maści nie wprowadzą totalnej cenzury. A już zaczynają wprowadzać. Ale skoro "o take Polske" walczyłeś, to może ci z totalitaryzmem lewicowym po drodze.

Dyskutujmy o faktach nie o teoriach spiskowych , od Kaczyńskiego usłyszałeś że jest zafascynowany neomarksistą Pikettym ? , Wiem na pewno że Morawiecki powoływał się na przemyślenia Pikettego , których ja nie znam , bulwarówki to podchwyciły , tytuły artykułów od razu - Morawiecki zafascynowany Pikettym .
Tobie zapewne zmiana nazwiska to żadna różnica .

Dopisane 24.10.2020r. o godz. 19:37:

Znalazłem też coś takiego -Jarosław Kaczyński poleca książkę „Kapitał w XXI wieku” Thomasa Piketty’ego, który postuluje w niej wprowadzenie podatku dla najbogatszych na poziomie 80 proc. Czy polscy krezusi mają się czego bać? - napisał dziennikarz Onetu .
Nic nie słyszałem o podniesieniu przez PiS podatku do 80 % , jedyne co wiem to lewica twierdzi że ten podatek powinien wynosić 75%.
~~Bladoniebieski Agrest niezalogowany
24 października 2020r. o 19:46
M21W2 napisał(a):
~~Bladoniebieski Agrest napisał(a):
M21W2 napisał(a): ~~Bladoniebieski Agrest - znam źródło z którego zacytowałeś , jeżeli to jest dla Ciebie wiarygodniejsze niż cytat z Konstytucji Rzeczypospolitej , daruj śmiech mnie ogarnął .

Baw się dalej w cytowanie teorii spiskowych , rozszerzaj je o swoją jeszcze bardziej spiskową .

Dzięki za dyskusję .

Teorie spiskowe mnie nie interesują bez znaczenia kto je głosi Panna czy Ty .

A gdzie tu teorie spiskowe? W papieskich encyklikach? W zachwycie Kaczyńskiego nad neomarksistą Pikettym? Ogarnij się, bo twoje stwierdzenia śmiesznie wyglądają.
Przy okazji - konstytucja nie jest żadnym źródłem wiedzy, ale odbiciem życzeń osób ją uchwalających. Można w nią wpisać bzdury, i są tam takie wpisane, bo akurat tak sobie większość życzyła. Zresztą socjaliści z PiSu cały czas narzekają na konstytucję Kwaśniewskiego i mówili o konieczności jej zmiany. I co będzie jak zmienią jakiś zapis? To który jest źródłem prawdy, bo tak konstytucję pojmujesz. Ten pierwszy czy ten po zmianie? Jak z tą wiarygodnością?

Dyskutować nie musisz, ale jak przedstawiasz swoje poglądy publicznie, to licz się z tym, że ktoś ma inne. I może je opisywać dopóty, dopóki nam rządzący socjaliści róznej maści nie wprowadzą totalnej cenzury. A już zaczynają wprowadzać. Ale skoro "o take Polske" walczyłeś, to może ci z totalitaryzmem lewicowym po drodze.

Dyskutujmy o faktach nie o teoriach spiskowych , od Kaczyńskiego usłyszałeś że jest zafascynowany neomarksistą Pikettym ? , Wiem na pewno że Morawiecki powoływał się na przemyślenia Pikettego , których ja nie znam , bulwarówki to podchwyciły , tytuły artykułów od razu - Morawiecki zafascynowany Pikettym .
Tobie zapewne zmiana nazwiska to żadna różnica .

Tak, bezpośrednio Kaczyński zachwalał i polecał neomarksistę Piketteygo w jednej ze swoich wypowiedzi :

Piketty w swojej najnowszej książce nawołuje do komunistycznej rewolucji. Tak więc i Kaczyński i Morawiecki bazują w sowich pomysłach na Polskę na neomarksistowskiej ideologii. I nie bulwarówki podchwyciły, bo niestety mało kto wie, kto to jest Piketty. Bardzo mało się mówi o prawdziwych poglądach Kaczyńskiego i spółki ukrytych pod hasłem "Zjednoczona Prawica".
Dla chcących szybko się dowiedzieć coś o Pikettym i lewicy polecam to:

PiS promuje w Polsce neomarksistowskie pomysły, co mnie nie dziwi. Dziwi mnie, że tak wielu ludzi myśli, że socjaliści z PiSu to prawica. PiS to inna forma komuny w Polsce. Komuny podobnej do tej budowanej w Europie Zachodniej . A PiSu Bruksela nie lubi tylko dlatego, że chce budować to samo, co oni, ale na własną rękę. Czy nie przypomina ci to polskiej drogi do socjalizmu z czasów Gomułki? Masz chyba kilka laty więcej ode mnie, to powinieneś to pamiętać. Tito poszedł też jugosłowiańską drogą do socjalizmu i ówczesna lewicowa centrala w Moskwie zachowywał się tak, jak dzisiaj Bruksela wobec rządów PiS w Polsce.
24 października 2020r. o 19:49
Trochę rozsądku na temat obostrzeń:

22258
#Horus nieaktywny
24 października 2020r. o 19:55
qwax_ napisał(a):
Horus napisał(a):

Ale dostrzegasz, że przedstawiłeś dokładnie swoje poglądy??
"Odpowiednie" marsze są przez ciebie chwalone, natomiast inne są "faszystowskie" i należy je pałować i gazować ;)

wychodzi z ciebie zwykłe prostactwo...

dla ciebie oszołomie ''odpowiednie'' są marsze z flagami jasno odnoszącymi się do symboliki faszystowskiej ...
''odpowiednie'' dla ciebie są marsze ''szturmowców'' gdzie często drzecie ryje :] o ''białej rasie'' czy ''chwała wielkiej polsce''

a to jest wręcz kosmiczny idio.tyzm

i to są twoje poglądy ...

ja jestem zawsze przeciwko stosowania przemocy ...
o ile manifestujący nie łamie ogólnie przyjętych zasad praworządności ...
nie znajdziesz tu jednego mojego wpisu w którym bym popierał ...pobicie neofaszysty...:]

a tobie podobni pobili we Wrocławiu człowieka za to że zareagował na napisy zapewne jakiegoś niedorozwoja ideologicznie ci bliskiego ...

więc nie jęcz tu biedaku bo to nie kogoś ze środowiska LGBT zatrzymuje Policja tylko tobie podobnych ...

takie organizacje jakie są ci bliskie , są wrzodem na zdrowym społeczeństwie...

słusznie się je delegalizuje ...

twoi znajomi?[img=1603562120_5ht77dt.jpg]
24 października 2020r. o 20:33
Własnie lewicowcy w Polsce w podobny sposób, jak głupi nacjonaliści, zniszczyli kościół w Warszawie, zniszczyli też pomnik Ronalda Reagana. Niejaki Margot napada na ludzi, a wraz z innymi lewicowcami niszczy furgonetki tych, których hasła im się nie podobają. "Mąż" lub "żona" (nie wiem, jak określać) Biedronia, niejaki Śmiszek, chce wprowadzić karalność wypowiedzi tych, którzy nie godzą się z oficjalną linią w sprawie koronawirusa. Teraz feministki szykują agresywną akcję antykościelną. To oczywiście bohaterowie dla ciebie, faclo?
Po każdej stronie znajdziesz idiotów, ale zdecydowanie więcej jest ostatnio takich oszołomów po lewej stronie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.