~~Nadżółkły Kuklik napisał(a): ~Ceglastobrązowa Tawułka napisał(a): Ja nie słyszałem żeby wcześniej nazywano Trybunał Konstytucyjny Andrzeja Rzeplińskiego ???!!!
Może dlatego Pani nie słyszała że Trybunał Konstytucyjny ,którego Prezesem był Andrzej Rzepliński nie nazywano Trybunałem Konstytucyjnym Andrzeja Rzeplinskiego ponieważ On został wybrany zgodnie z literą prawa a pani Przyłębska NIE.
Poza tym ,,chyba Pani zauważa , że mówiąc w ten sposób dajemy do myślenia ,że to nie jest
Trybunał Konstytucyjny tylko jakaś grupa ludzi z panią Przyłębską na czele.
Wyjaśnij nam nieświadomym gdzie zostało złamane prawo przy wyborze Pani Przyłębskiej .
Jest spór prawników co do procedury powołania , nie takim jak Ty czy ja pisać w kwestiach o których sami prawnicy mogą tylko powiedzieć :
Konstytucjonalista: Wybór Julii Przyłębskiej na prezesa TK „może budzić wątpliwości”
MOŻE budzić wątpliwości , Ty wiesz lepiej że wybrana niezgodnie z prawem , tak mówią politycy PO a Ty posłuszna ich TUBA powtarzasz .
W tej grupie ludzi są sędziowie wybrani gdy większość sejmową miało PO-PSL , dlaczego oni tam zasiadają i uczestniczą w posiedzeniach prowadzonych przez Panią Prezes .