~Jasnogranatowa Truskawka napisał(a): Ludzie co się z wami dzieje? W jakim wy świecie żyjecie? Żygać mi się chce jak czytam te brudy o tym, że ogólnie mówiąc covid to ściema, a skali zakażeń winne są protestujący kobiety?!? Gdyby tobie człowieku ktoś kazał nosić w sobie zdeformowany, niewykształcony i niezdolny do samodzielnej egzystencji płód i jeszcze kazał ci go urodzić, a następnie musiałbyś zamiast chrztu planować jego pogrzeb- czy byłbyś zadowolony???? Takie kobiety z porodówki trafiają prosto do psychiatry, weź żyj z takim widokiem -zmasakrowanego płodu, który zdrowego i normalnego dziecka nie przypomina? A co jak to zdarzy się tobie, twojej siostrze, dziewczynie,córce,kuzynce? Co powiesz wtedy???? Kim trzeba być żeby robić kobietom taką krzywdę. To bestialstwo! Wszystkie cywilizowanej kraje nie pozwalają kobietom cierpieć. Mała je krzywda spotkała mając w sobie taki płód? To nie są dzieci z autyzmem, z którym da się żyć, to są całkowite deformacje płodu, takie dziecko rodzi się, odczuwa ból a następnie umiera w inkubatorze? Ludzie co z Wami????? Nikt nie mówi o zwyczajnej "skrobance" brzydko mówią lecz o sytuacji totalnie dramatycznej dla tej kobiety, jej bliskich a przede wszystkim dla płodu, który po narodzinach skazany jest na ŚMIERĆ! Ludzie doinformujcie się! Jeśli nie rozumiecie czegoś to chociaż idiotów z siebie nie róbcie tymi postami i nie wypowiadajcie się!
A co do covid-19, to potwierdzam, to straszna choroba, ja chorowałam 3 tygodnie, znam innych którzy też na to zachorowali i znam też tych którzy przez covid zmarli. Covid to nie jest ściena czy bajka, to nasza rzeczywistość!
Nareszcie głos rozsądku!!:)