~~Pąsowa Czereśnia napisał(a): Zadam więc pytanie - panie emem, napisz pan, coś pan dla Polski zrobił i jak narażał pan dla Polski życie i zdrowie. Chciałabym wiedzieć, skąd pan bierzesz mandat do takich wypowiedzi, jak umieścił pan powyżej,
Nie bardzo wiem dlaczego miałbym odpowiadać na zaczepki anonimów.
Nie bardzo też rozumiem, dlaczego jakiś anonim chce odbierać mi prawo do wyrażania moich poglądów. Nie mój problem, że anonim nie odróżnia artykułu dziennikarskiego od wypowiedzi na forum.
To, że ktoś 40 lat temu walczył z komuną nie oznacza jeszcze, że jest autorytetem w czasach obecnych i może komuś mówić jak ten ktoś ma żyć, jakich słów używać, kiedy protestować a kiedy nie.
Tak jak tym antykomunistom 40 lat temu ówczesne "autorytety" nie miały prawa zabraniać protestować i walczyć o przyszłość, tak dzisiaj antykomunistom nie wolno tego robić.
Co zrobiłem dla Polski? Od ponad 20 lat płacę podatki, przez wiele lat jako wolontariusz prowadziłem serwis informacyjny dla lokalnej społeczności, przez wiele lat edukowałem studentów, nadal edukuję napotkanych ludzi i wyjaśniam im jak rządowe media manipulują informacją, wyjaśniam ludziom także to, że różnorodnośc to nic złego, i wyjaśniam, ze wbrew temu co mówią tacy ludzie jak pan Filipek, w Polsce mogą żyć i współpracować ludzie o różnym pochodzeniu, różnej orientacji, różnych preferencjach.
Gdyby więcej osób tyle robiło, to nikomu by do głowy nie przyszło, żeby obrażać kogoś kto działa na rzecz lokalnej społeczności i obrażać go anonimowo od "pseudodziennikarzy".
WSTYD!
Pozdrawiam,
Marcin Marczewski