M21W2 napisał(a): Naucz się człowieku czytać ze zrozumieniem jest wyraźnie napisane co jest naszą troską .
Marcin jestem. Naucz się traktować innego dyskutującego z szacunkiem.
Przeczytałem Twoj wpis ze zrozumieniem, tak samo jako oswiadczenie. I ze zrozumieniem opublikowałem swoją opinię w tym watku.
M21W2 napisał(a): A to jest najważniejsze .
Łamanie wszelkich zakazów sanitarnych w okresie pandemii narazi nie tylko uczestników tych protestów na chorobę i śmierć, ale także wielu innych obywateli Bolesławca, szczególnie ludzi starszych (seniorów).
Podoba się wam bez względu czyja wina to co się dzieje na ulicach większych miast . wyraziliśmy własną ocenę sytuacji .
Mówienie o łamaniu zakazów dzisiaj, kiedy w czasie kampanii wyborczej wszyscy te nakazu mieli gdzieś, a czołowi politycy mówili, że wirus nie jest groźny, jest w odwrocie itd., to po prostu naciąganie faktów.
Akurat ci, którzy protestują nie są w grupie ryzyka, a ci którzy przychodzili na wiece w grupie ryzyka byli. Wtedy prezydent RP mógł mieć to gdzieś, a dzisiaj wszyscy są oburzeni, że ludzie wychodzą na ulice. Parodia.
M21W2 napisał(a): Twój wpis pokazuje pogardę do katolików , pogardę do ludzi Solidarności okraszony kłamstwami .
Nie, to Twój wpis pokazuje pogardę dla tych, którzy mają odwagę mówić, że albo nie wierzą w tego boga co Ty albo nie wierzą w kler.
Ja w swoim wpisie zwracam uwagę na to, że Polska to kraj, w którym mogą żyć i współdziałać zarówno ludzie wierzący jak i ci, którzy nie wyznają żadnej wiary, albo wierzą w swoich bogów, że moga współdziałać ludzie o różnych korzeniach, różnej orientacji i różnych poglądach. I wszystkim im należy sie szacunek i poważanie.
Ty natomiast twierdzisz, że albo ktoś jest katolikiem i wtedy może może być uznany za patriotę, albo jest chołotą/lewakiem/nikim/pseudokimś. To jest właśnie pogarda dla drugiego człowieka.
Przykre, że takie słowa padają z ust ludzi związanych z dawną Solidarnością. To tylko pokazuje jak szybko autorytety potafią się zużywać.
Pozdrawiam,
Marcin Marczewski