Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiecki Strajk Kobiet odpowiada
~Rudożółta Brzoza niezalogowany
10 listopada 2020r. o 17:47
Porównanie dzisiejszych czasów do komuny lekko nietrafione. Wtedy nie było wolnych wyborów, dziś są. I to przy pomocy tego demokratycznego instrumentu zmienia się władzę, a nie przy pomocy bluzgów, niszczenia pomników i kościołów. Tak robili bolszewicy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Modrawa Fuksja niezalogowany
10 listopada 2020r. o 17:50
Więc odpowiem jak u konkurencji: czy w Bolesławcu ktoś niszczy Kościoły? Zmień kanał informacyjny. i wybory gdzie jedna strona jest wspomagana pieniędzmi podatników i całą machiną Państwa nie są wolne. Więc pod tym względem od PRL-u nas niewiele różni.

~Rudożółta Brzoza napisał(a): Porównanie dzisiejszych czasów do komuny lekko nietrafione. Wtedy nie było wolnych wyborów, dziś są. I to przy pomocy tego demokratycznego instrumentu zmienia się władzę, a nie przy pomocy bluzgów, niszczenia pomników i kościołów. Tak robili bolszewicy.
~Celestynowa Runianka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 17:50
Już się lewakom wszystko pomieszało. :) Pod listem podpisało się w większości mężczyźni tak samo jak bolesławieckim spędem dyrygują faceci w tym potomek postkomunisty, którym ten list pachnie na kilometr. Jaja :)
~~Rudożółta Brzoza niezalogowany
10 listopada 2020r. o 17:58
~~Modrawa Fuksja napisał(a): Więc odpowiem jak u konkurencji: czy w Bolesławcu ktoś niszczy Kościoły? Zmień kanał informacyjny. i wybory gdzie jedna strona jest wspomagana pieniędzmi podatników i całą machiną Państwa nie są wolne. Więc pod tym względem od PRL-u nas niewiele różni.

Mowa jest o ogólnopolskim strajku. Piszesz o mediach? Za PO TVP i TVN było pod ręką PO wtedy był jeden przekaz i pasowało, o machinie państwowej nie wspomnę. Powtarzam od zmian w Polsce są wybory, a nie ulica i bluzgi których słuchać muszą dzieci kilkuletnie. Ktoś w innym wątku słusznie napisał, że teraz jest przyzwolenie że jak mi się coś w danej instytucji np. w Bolesławcu nie podoba to mogę wejść np. do ratusza i powiedzieć wypie...aj. Ale ja tak nie zrobię, wiesz? Bo do tego trzeba być wulgarnym, a taki nie jestem, znam bardziej cywilizowane metody.
211
skorn
10 listopada 2020r. o 18:02
"Nasz główny postulat jest taki, aby najbardziej szkodliwy rząd, rząd nieudolny, cyniczny, złodziejski, zdradziecki, odszedł wreszcie na zasłużoną emeryturę spędzaną w zakładach karnych."

Czyli najważniejsza jednak nie jest "wolność wyboru", a polityka czyli w domyśle towarzyszka Lempart stojąca na czele rewolucji.

Trzeba jednak przyznać, że durnie z PiS sami sobie zgotowali ten los.

<i>
~~Modrawa Fuksja niezalogowany
10 listopada 2020r. o 18:02
Więc odpowiem jak u konkurencji: czy w Bolesławcu ktoś niszczy Kościoły? Zmień kanał informacyjny. i wybory gdzie jedna strona jest wspomagana pieniędzmi podatników i całą machiną Państwa nie są wolne. Więc pod tym względem od PRL-u nas niewiele różni.

~Rudożółta Brzoza napisał(a): Porównanie dzisiejszych czasów do komuny lekko nietrafione. Wtedy nie było wolnych wyborów, dziś są. I to przy pomocy tego demokratycznego instrumentu zmienia się władzę, a nie przy pomocy bluzgów, niszczenia pomników i kościołów. Tak robili bolszewicy.
~~Rudożółta Brzoza niezalogowany
10 listopada 2020r. o 18:03
~~Modrawa Fuksja napisał(a): Więc odpowiem jak u konkurencji: czy w Bolesławcu ktoś niszczy Kościoły? Zmień kanał informacyjny. i wybory gdzie jedna strona jest wspomagana pieniędzmi podatników i całą machiną Państwa nie są wolne. Więc pod tym względem od PRL-u nas niewiele różni.

Mowa jest o ogólnopolskim strajku. Piszesz o mediach? Za PO TVP i TVN było pod ręką PO wtedy był jeden przekaz i pasowało, o machinie państwowej nie wspomnę. Powtarzam od zmian w Polsce są wybory, a nie ulica i bluzgi których słuchać muszą dzieci kilkuletnie. Ktoś w innym wątku słusznie napisał, że teraz jest przyzwolenie że jak mi się coś w danej instytucji np. w Bolesławcu nie podoba to mogę wejść np. do ratusza i powiedzieć wypie...aj. Ale ja tak nie zrobię, wiesz? Bo do tego trzeba być wulgarnym, a taki nie jestem, znam bardziej cywilizowane metody.
~~Beżowobrązowy Bluszcz niezalogowany
10 listopada 2020r. o 18:14
https://tvn24.pl/polska/protesty-po-decyzji-trybunalu-konstytucyjnego-policja-zmienia-taktyke-wobec-manifestujacych-4747461

łupieżowy konus zamiast walczyć z epidemią walczy z rodakami
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.