~~Pomarańczowobrązowy Winobluszcz napisał(a): Mam 65 lat, strajkowałem na uczelni w 1981. Nigdy nie wstąpiłem do żadnej organizacji - również do Solidarności jak zobaczyłem kto się zapisuje. A jak czytam apel, tekst Staruchów to czuję, że faktycznie nie była to moja bajka. Czy obecne czasy i władzę można porównywać do komuny?. Moim zdaniem tak. A co do marszów. Podziwiam, szanuję i popieram. Stare ramole (w moim wieku, więc śmiało) główne hasło protestów was też dotyczy !!!!.
Winobluszcz Ty zapewne tej uczelni nie ukończyłeś , człowiek wykształcony nie popisałby się taką pogardą w stosunku do drugiego człowieka .
Ja Staruch po zawodówce mogę Tobie tylko współczuć tak niskiego poziomu inteligencji .
Przez całe lata Twojej edukacji musiałeś chodzić na wagary zamiast lekcji Historii .
Jak nisko trzeba upaść aby jeden z dwóch totalitarnych systemów porównać do czasów obecnych .
Do Solidarności nie wstąpiłaś , kto w tej organizacji Tobie nie pasował , miliony robotników walczących o swoje prawa , czy to że ten ruch społeczny walczył też o zmiany ustrojowe , demokrację i zrzucenie jarzma radzieckiego .
Podziwiasz marsze których głównym hasłem jest WYPI....DALAĆ , JE...Ć PiS
Głównym hasłem nas Staruchów było - SOLIDARNOŚĆ , PRECZ Z KOMUNĄ .
Współczuję tej garstce Kobiet które zmanipulowane pod przywództwem lewaka Sasa i garstki innych wulgarnych chuliganów biorą udział w tych politycznych spacerach oraz walce do prawa do aborcji na życzenie .
Wszystko wam Panie wymknęło się z pod kontroli , przywództwo w skali kraju przejęła skrajna lewica ( lewactwo ) a wy nie bacząc na zagrożenia związane z pandemią dalej w to brniecie .
Zapewniam was Panie że ja Staruch -ramol nie podpisałbym tego oświadczenia gdyby nie pandemia , zagrożenie całkowitej niewydolności służby zdrowia .
Za wandalizm nie w Bolesławcu a w większości dużych miast nie odpowiadacie bezpośrednio .
Sarkastycznie gratuluję wam wsparcia przez takich fanów jak Winobluszcz .
Staruch - ramol Lucjan Złotkowski