Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiecki Strajk Kobiet odpowiada
~~Kanarkowa Ślazówka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 22:15
PIS-PO-PRL napisał(a): a pod tym "bolesławieckim strajkiem kobiet" podpisały się jakieś panie, czy tylko panowie, którzy nim dyrygują?

I którym jak przypuszczam prawo do aborcji nie jest za bardzo potrzebne.
Chociaż gdzieś słyszałem że podobno osiemdziesięciolatek został ojcem, ale ile w tym prawdy?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
10 listopada 2020r. o 22:20
~~Brązowawożółty Wawrzynek napisał(a): no wiesz PRL takie pytanie z Twojej strony

a co w nim złego?
Z relacji jakie widziałem na Bolcu, głównymi dyrygentami marszów byli faceci, to się pytam grzecznie czy to oni napisali ten list, czy oddelegowali do tego jakieś panie ;)

PIS=PO=PRL
10 listopada 2020r. o 22:22
Horus napisał(a):
drab napisał(a): Szanowne panie. Nie interesuje się waszym strajkiem i nie obchodzi mnie to, co robicie. Uważam, że skoro jest demokracja, to każdy ma prawo wygłaszać na ulicy co chce, o ile nie obraża tym innych. Mam tylko jedną prośbę! Róbcie to proszę w rynku lub na parkingu starostwa! Nie blokujcie mi mojego powrotu z pracy do domu, na zakupy i nie skandujcie wulgarnych haseł na całe gardło, bo moje dzieci to słyszą. Nie róbcie ze mnie zakładnika swoich protestów! Wy macie prawo do protestów, ale nie macie prawa uprzykrzać przez to innym życie!

fajny apel...ja mam podobny więc pozwól że po pewnej modyfikacji ...;)

szanowni wierzący. nie interesują mnie wasze przemarsze z kwieciem ale mam jedną prośbę...
róbcie to sobie wokół kościołów ...nie blokujcie mi powrotu do domu czy wyjazdu na zakupy...nie piejcie mi pod oknami swoich ''nabożnych pieśni'' ...
nie róbcie ze mnie zakładnika swoich przedstawień...
macie prawo do swoich marszów ale (jak wyżej ) bo uprzykrzacie mi życie... :]Dopisane 10.11.2020r. o godz. 22:01:
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):
Horus napisał(a): to zadzwoń ...
czekam ...;)

Tęczowej (czyli lpgtqrwy) papugi (adwokata)

nie dzwoniłeś jak widzę ...

błąd ...to nie ''adwokat'' ...to kobieta więc ewentualnie - adwokatka...;)

W tym środowisku nie odróżniają konia od psa a co dopiero faceta od baby.
~Pąsowy Agrest niezalogowany
10 listopada 2020r. o 22:22
Panie protestujące zapytają się swoich Mamuś czemu się nie wyskrobały ?
10 listopada 2020r. o 22:28
~Pąsowy Agrest napisał(a): Panie protestujące zapytają się swoich Mamuś czemu się nie wyskrobały ?

Bo skrobać to MY ale nie NAS...
~~Pozłocista Jeżówka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 22:31
~Pąsowy Agrest napisał(a): Panie protestujące zapytają się swoich Mamuś czemu się nie wyskrobały ?

Mój wybór.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz??
~Żółtobrązowa Trzykrotka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 22:35
Nie rozumieją że można mieć wybór.Dziwisz nie miał. A teraz o wszystkim zapomniał.
~~Pawi Oczar niezalogowany
11 listopada 2020r. o 0:14
„OŚWIADCZENIE Bolesławieckiego Strajku Kobiet „
• „...z Państwa pisma wynika, ze nie mają Państwo zielonego pojęcia co odbywa się na ulicach Bolesławca.”
Drogie Panie, śmiem twierdzić że nie macie zielonego pojęcia o czym piszecie
• „Proponuję mniej wierzyć w rządową propagandę sączoną z ekranów za pomocą telewizji Jacka Kurskiego. W czasach PRL władze komunistyczne również używały tego narzędzia, aby Was i Wasze protesty przedstawiać w złym świetle. „
Drogie Panie, w czasach PRL władze komunistyczne wysyłały przeciwko protestującym czołgi, armatki wodne, ZOMO nierzadko z ostrą amunicją
• „Przeszkadzają Państwu wulgarne hasła na naszych protestach? Zastanawiam się z jakimi słowami na ustach Państwo obalali w Polsce komunizm? Czy Wasze strajki i akcje były legalne w świetle ówczesnego prawa?” (…)
• „Apelujemy o przypomnienie sobie swoich lat młodości i swojej walki o Państwa prawa, o przypomnienie sobie jak bardzo walczyliście o to, aby móc czuć się dobrze w swoim kraju. My walczymy dokładnie o to samo.”
Drogie Panie, wykazujecie absolutną ignorancję w dziedzinie systemów ustrojowych. Jak można porównywać system totalitarny PRL - wykluczający wszelkie standardy demokratyczne - z systemem demokracji parlamentarnej, który zawdzięczamy Solidarności i opozycjonistom z tamtych czasów.
Przypomnę, że w systemie demokracji parlamentarnej wola narodu (suwerena) wyrażana jest w drodze demokratycznych wyborów a nie na ulicy. No chyba, że chcecie nam zaserwować jakiś inny ustrój...
• „Nasz główny postulat jest taki, aby najbardziej szkodliwy rząd, rząd nieudolny, cyniczny, złodziejski, zdradziecki, odszedł wreszcie na zasłużoną emeryturę spędzaną w zakładach karnych.”
Drogie Panie, no to maski opadły. :D Przyznajecie więc, że Wasz protest jest czysto polityczny i ma na celu obalenie rządu wybranego w demokratycznych wyborach. Przypomnę, że Białorusini wychodzą na ulice domagając się właśnie prawa do demokratycznych wyborów. A Wy co? Chcecie prawo ustanawiać na ulicy przy dźwiękach tam-tamów i obalać...Nie ma na to zgody!! Mojej na pewno.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza