M21W2 napisał(a):E napisał(a): Tak się zastanawiam.
Osoby, które podejmą decyzję o zaszczepieniu się, są bezpieczne, więc w czym problem?
Literko , problem będzie , według wirusologów jak się nie zaszczepi ok. 70 % populacji nadal będziemy zagrożeni bez względu na to zaszczepieni czy nie .
Nie wiadomo jak długo szczepionka będzie skuteczna , prawdopodobnie nie więcej jak rok .
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a):qwax_ napisał(a):M21W2 napisał(a):
Ja wierzę naukowcom którzy opracowali tą szczepionkę i w sukces po jej zastosowaniu .
I masz do tego prawo. Chcesz to się szczep, ale nie rób z tego "obywatelskiego obowiązku", a co za tym idzie niedługo przymusu ;)
Jeżeli obecnie jest tak że ja o tym decyduję to jest dla mnie obywatelski obowiązek , dbałość o dobro wspólne i zdrowie współobywateli .
Jeżeli dojdzie do przymusowego szczepienia będzie to zamach na moją wolność , wtedy na pewno nie pójdę się szczepić .
M21W2 napisał(a):~~Żółtawa Forsycja napisał(a): ten już wie że prawdopodobnie rok
więc poczekam10 m-cy
a mam 73 na karku
ale Ty m21 propagandzisto to JEST TWÓJ OCZYWIŚCIE WYBÓR.
Masz tyle lat że powinieneś przestać bawić się w przyklejanie komukolwiek łatek , co niby propaguję .
Żyjemy w trudnym czasie , wielu z nas dużo czyta , zdobywa jakąś wiedzę , jedni popierają antyszczepionkowców inni tych co szczepionkach widzą nadzieję na powrót do normalności .
Czekaj ile chcesz , Twój wybór , ja już dokonałem .
Napisałem , nikt nie wie ile szczepionka będzie działała , wirusolodzy twierdzą że prawdopodobnie ok. roku .
Czytaj dokładnie nie wyrywaj zdania z kontekstu .
Pozdrawiam .
Horus napisał(a): walisz prosto z mostu ale czego oczekujesz od stada ''pelikanów''?
;)
każą siedzieć w domu?...będą siedzieć...
a ja akurat nie zamierzam ...