Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Program Szczepień od 27 grudnia
22258
#Horus nieaktywny
3 stycznia 2021r. o 18:05
spokojna twoja rozczochrana...
:]

''Szczepionka na Covid-19 jest już stosowana w Polsce i na świecie. W naszym kraju mamy już nawet pierwszą aferę szczepionkową, która niesamowicie mocno irytuje społeczeństwo. Tymczasem w Meksyku tuż po przyjęciu swojej dawki - młodą, 32-letnią lekarkę spotkały straszliwe powikłania.

32-latka zaszczepiła się zapewne z myślą o tym, że od tego momentu jej strach i problemy w końcu znajdą swój kres. Niestety, pół godziny po zastrzyku lekarka z Meksyku poczuła się bardzo źle. Kobieta szybko trafiła na oddział intensywnej terapii.  ''

Dopisane 03.01.2021r. o godz. 18:05:

M21W2 napisał(a):
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):
M21W2 napisał(a):
Horus napisał(a): t

Poszczekałeś , ulżyło , nie pochlebiaj sobie , - śmierdzący opluwaczu .

Lucjan ty taki prawy człowiek a taki słowotok ,może najpierw powinieneś się zaszczepić przeciw wściekliźnie.

Krwawniku , przyznaję , poniosło mnie , szukam sposobu aby ten rzep odczepił się ode mnie , .

ćwoku...
przecież ja ciebie omijałem a to ty zacząłeś mi zadawać jakieś swoje idioty.cz.ne pytania ...

masz tu kolegę ,jego pytaj...:]

a o mnie spokojnie możesz zapomnieć ...:]

z ludźmi o ''esbeckich'' wręcz ciągotach nie chcę mieć nic wspólnego ...:]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Burobrązowy Groszek niezalogowany
3 stycznia 2021r. o 19:44
Panie Lucjanie - pan powołuje się na ekspertów. Proszę mi powiedzieć, których słuchać skoro mówią co innego.
Horban i Simon - zapewne pana ulubieni eksperci - twierdzą, że kobiety w ciąży i okresie laktacji powinny się szczepić (linki do ich dyrdymałów były już podawane).
Na oficjalnej stronie PZH Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego piszą, że nie powinny być szczepione : https://szczepienia.pzh.gov.pl/bezpieczenstwo-szczepionki-mrna-stosowanej-w-programie-szczepien-przeciw-covid-19-w-wielkiej-brytanii/
To samo mówi inny "ekspert" (zapewne wybitny :) ):
https://parenting.pl/czy-kobiety-karmiace-piersia-moga-sie-szczepic-na-koronawirusa

Żaden z nich nie jest antyszczepionkowcem, ale gorącym zwolennikiem szczepień. Którego "eksperta" proponuje pan słuchać i dlaczego?
Dodam, że takich rozbieżności między tzw. ekspertami jest dużo. Jaki klucz stosuje pan przy wyborze eksperta, którego rady chce pan zastosować na sobie samym?

Pytania oczywiście złośliwe. Ale chcę pana zachęcić do samodzielnego myślenia, bo słuchanie "ekspertów" niejednego sporo kosztowało.
13926
qwax_
3 stycznia 2021r. o 20:16
Odnośnie "ekspertów" to jeszcze ciekawostka

Przedstawiciele przemysłu farmaceutycznego (Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Epidemiologów i Lekarzy Chorób Zakaźnych) wystosowali APEL do rządu i Prezydenta RP w sprawie przyśpieszenia wyszczepienia Polaków oraz o ignorowanie głosów naukowców wypowiadających wątpliwości co do bezpieczeństwa, skuteczności i zasadności podania preparatu genetycznego (tzw. szczepienia przeciw COVID-19).
http://www.pteilchz.org.pl/wp-content/uploads/2020/12/Apel-i-list-otwarty-ZG-PTEiLChZ.pdf

A tutaj lista tych naszych "bezstronnych naukowców" i lista koncernów farmaceutycznych od których biorą pieniądze (czyli tzw. konflikt interesów):

Prof. dr hab. Robert Flisiak – prezes – konsultacje i fundusze na badania od AbbVie, Gilead, Merck i Roche.

Prof. dr hab. Małgorzata Pawłowska – wiceprezes – konsultacje od AbbVie, Gilead, Merck, and Roche oraz fundusze na badania od AbbVie, Gilead, and Roche

Prof. dr hab. Krzysztof Tomasiewicz – wiceprezes – konsultacje od AbbVie, Alfa Wasserman, BMS, Gilead, Janssen, Merck, and Roche oraz fundusze na badania od AbbVie, BMS, Gilead, Janssen, Merck, and Roche.

Prof. dr hab. Michał Garlicki – konsultacje od AbbVie, Bristol‐Myers Squibb, Gilead, GlaxoSmithKline, Janssen, Roche, Sanofi Pasteur oraz fundusze na badania od Amgen, Janssen, and Pfizer.

Prof. dr hab. Waldemar Halota – konsultacje od AbbVie, BMS, Gilead, Janssen, Merck, Roche oraz fundusze na badania od AbbVie, Gilead, and Roche

Prof. dr hab. Anna Piekarska – konsultacje od AbbVie, Gilead, Merck i Roche.

Prof. dr hab. Krzysztof Simon – konsultacje i wykłady sponsorowane od AbbVie, Gilead i Merck, konsultacje od.Alfa‐Wassermann, Novartis, Lilly, and Bayer oraz fundusze na badania od AbbVie, Allergan, Bayer, EISAI,
Gilead, Intercept, and Pfizer.

Dr hab. Jerzy Jaroszewicz – konsultacje od AbbVie, Gilead, and Roche and jest rzecznikiem dla AbbVie, Alfasigma, MSD, Gilead i PRO.MED. CS

Dr hab. Dorota Zarębska-Michaluk – konsultacje i wykłady sponsorowane od received consultancy od AbbVie, Gilead, and Merck.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jgh.14936

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
22258
#Horus nieaktywny
3 stycznia 2021r. o 20:32
no nie ...
wchodzę sobie na forum a tu co?

a co na to proboszczowie zaprzyjaźnionych parafii?

[img=1609702355_h3zqhk5.jpg]
~~Złotożółty Floks niezalogowany
3 stycznia 2021r. o 20:40
~Bladoniebieski Pieris napisał(a): Falko dla Ciebie muszą sprowadzić Sputnik 5 inne szczepionki nie dadzą rady.

Falko to wnuk sowieckiego oficera , sputnik w podwójnej dawce nic nie pomoże na zlasowany mózg .

22258
#Horus nieaktywny
3 stycznia 2021r. o 20:50
czy ten wpis to szczyt twojego tzw. ''myślenia''?

podejrzewam że na nic więcej cię nie stać...:]

ameba przy tobie to szczyt geniuszu natury...:)
~~Złotożółty Floks niezalogowany
3 stycznia 2021r. o 20:59

Falco sowiecki dziadek połowie twojej rodziny załatwił dobre posadki w wojsku i bezpiece .

22258
#Horus nieaktywny
3 stycznia 2021r. o 21:05
ale tego nie udowodnisz ...

wszystkie teczki udało nam się spalić pewnej nocy zanim przejął je współczesny ''fjurerek'' :]

dlatego teraz możesz mi ''skoczyć'' :]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Media Expert zaprasza