Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
Najwyśmienitszy projekt byłby , całkowite zniesienie podatków ,
To by była karuzela ,
Przysłowiowy Kowalski dostaje prośbę od Romana o dołożenie paru groszy na
Remont np. K.Miarki
A Kowalski , ja po K.Miarki nie jeżdżę ??
Kowalski dorzuć do remontu szkoły górniczej ,
Nie ma mowy , mój syn uczęszcza do budowlanki ,
Po „ datki” były , są i będą .
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
To by była karuzela ,
Remont np. K.Miarki
Geniusz .Amerykę odkrył .
Horus napisał(a): owszem ..
tylko dlaczego podatki płacone przez mieszkańców miasta ''x'' idą do kasy ''rządu'' a ten zagrabiwszy ''swoją ''? część , kolejną część przeznacza na miasto ''y''?
dlaczego przedsiębiorca pracujący w danym mieście nie płaci podatków na rzecz swojego miasta?
dlaczego to ''rząd'' ma decydować ile z podatków wcześniej wpłaconych może wrócić do danego miasta?
i na jakiej podstawie te niby ''rządy'' pieją swoje hynmny ile to dają ?
a może tylko oddają?...;)
Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
To by była karuzela ,
Remont np. K.Miarki
Może nie taki Geniusz , lecz zaprzyjaźniony z urzędem skarbowym ,
Nie narzekający
I w odwrotności do ciebie ,
Trzymający się zasady ,
Po dzwonku do drzwi wejściowych
Przyszli do ciebie , a nie po ciebie.
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
Najwyśmienitszy projekt byłby , całkowite zniesienie podatków
To by była karuzela ,
Remont np. K.Miarki
Nie narzekający
Trzymający się zasady ,
Po co szczekasz jak nawet nie wiesz jakie stawki podatkowe są w Polsce ,Lepiej daj na remont ul Karola Miarki 200 euro będą cię wszyscy chwalić .,Co ma Polska z takiego jak ty ?
Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
To by była karuzela ,
Remont np. K.Miarki
Nie narzekający
Trzymający się zasady ,
Po co szczekasz jak nawet nie wiesz jakie stawki podatkowe są w Polsce ,Lepiej daj na remont ul Karola Miarki 200 euro będą cię wszyscy chwalić .,Co ma Polska z takiego jak ty ?
Tu trafiłeś !!!
Angela i jej państwo „śledziku „ są największym dostarczycielem kasiorki ,
Do budżetu w Brukseli ,
A Gastarbeiter „juruś „ skazany na płacenie ,w jakimś stopniu
Zamyka koło i tą kasiorkę przekazuje tobie i innym obywatelom Polski
Więc do budy , bo przestanę płacić .
A te dwieście ????
Przekazane , twoja kolej , chyba że „ wąż w kieszeni”???
Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):Jurko61 napisał(a):~~Siny Pięciornik napisał(a): Inwestycje komunalne też są potrzebne. Tu chodzi rozwój naszej ,polskiej przedsiębiorczości. Wobec zamordystycznych przepisów i nadmiernego fiskalizmu ciężko jest rozwinąć skrzydła naszym chętnym inwestorom Np można zastosować takie warunki dla rodzimych firm jakie stwarza się dla firm zagranicznych. Przygotować teren, doprowadzić media ( energię, gaz, wodę, odprowadzić ścieki, wybudować drogi, zwolnić z podatku np. bezterminowo lub na 10 lat). Bardzo ciekawe byłoby zestawienie warunków jakie mają nasi przedsiębiorcy z przybyszami. Ile pomogło miasto dla jednych i drugich. I pytanie generalne na koniec- kiedy wreszcie nauczymy się bronić naszych interesów a nie cudzych?
To by była karuzela ,
Remont np. K.Miarki
Nie narzekający
Trzymający się zasady ,
Tu trafiłeś !!!
Angela i jej państwo „śledziku „ są największym dostarczycielem kasiorki ,
Do budżetu w Brukseli ,
A Gastarbeiter „juruś „ skazany na płacenie ,w jakimś stopniu
Zamyka koło i tą kasiorkę przekazuje tobie i innym obywatelom Polski
Więc do budy , bo przestanę płacić .
A te dwieście ????
Przekazane , twoja kolej , chyba że „ wąż w kieszeni”???
Jurko61 napisał(a): Malinowy (nosie) Krwawnik
Ujawnij się !!!
Pokaż co ty za zioła palisz .
Tam gdzie ty idziesz , ja już dawno wróciłem
Jedyne to możesz , popisać parę bredni ,
Zazdrość , nienawiść , nieudacznictwo , to tylko pare cech ,
które niestety będą ci towarzyszyć całą resztę w tym padole ,
Już ci raz napisałem , nie masz co robić ???
Rozbierz się i pilnuj łachy ,
Po co ci się produkować ???
Wiesz dlaczego unikam takich frustratów ???
Bo to golasy , a z golasem zadawać się ,
Można tylko golasem zostać .[img=1609695268_yz0bv1k.jpg]Dopisane 03.01.2021r. o godz. 18:39:Krwawniczku tu możesz zgłosić oficjalny donos ,
Na „jurusia”
Nie zapomnij napisać .:
Zu Händen Frau Kanzler
Angela Merkel
Mit freundlichen Grüßen Malinowy Krwawnik[img=1609695570_t7u5jmh.jpg]