Jurko61 napisał(a): Domek na kurzej łapce :)
Czyli opłaca się być wolontariuszem :)[img=1610911170_47fb6dz.jpg]
zbynek napisał(a):Jurko61 napisał(a): Domek na kurzej łapce :)
Czyli opłaca się być wolontariuszem :)[img=1610911170_47fb6dz.jpg]
To nie jest posiadłość Owsiaka
Skąd zdjęcie wzięło się w mediach społecznościowych? By to wyjaśnić, musimy cofnąć się do początku roku. Pod koniec stycznia dziennikarze „Gazety Wyborczej” opublikowali materiał ze stenogramami rozmów Jarosława Kaczyńskiego z austriackim biznesmenem Geraldem Birgfellnerem, który przygotowywał projekt architektoniczny dwóch wież o nazwie Srebrna Tower. Według „Wyborczej” inwestycja miała kosztować 1,3 mld zł.
Po publikacji artykułów pojawiły się pogłoski o domniemanej zamożności prezesa PiS. Dla niektórych Kaczyński przestał być skromnym człowiekiem, a osobą, która doskonale wie jak działać w świecie dużych pieniędzy.
W tym samym czasie Beata Mazurek, ówczesna rzeczniczka PiS i wicemarszałkini Sejmu napisała tweeta, w którym wykpiwała doniesienia o rzekomym bogactwie Kaczyńskiego i porównywała jego prywatny dom na Żoliborzu do wielu innych posiadłości .
Wśród nich znalazło się również zdjęcie domniemanego domu Jerzego Owsiaka.[img=1610923964_rnuykqy.png]
Do tweetu Mazurek odniósł się sam prezes fundacji Jerzy Owsiak. - Ja, Jurek Owsiak, proszę o natychmiastowe przeprosiny za „namiot Jurka Owsiaka”. Po prostu słowo „przepraszam” - i odpuszczam! To prosty zabieg, który proszę uczynić na swoim Twitterze - pisał na Facebooku 31 stycznia.[img=1610924091_bccvbc7.png]
Beata Mazurek przeprosiła Jerzego Owsiaka na Twitterze jeszcze tego samego dnia.
Beata Mazurek
@beatamk
·
31 sty 2019
Panie J.Owsiak
po zapewnieniu, że jest to Uniwersytet WOŚP do celów edukacyjnych, przepraszam za podanie informacji, która nb. od dłuższego czasu funkcjonuje w internecie; cieszę się, że dzięki mojemu wpisowi zyskał Pan możliwość wyjaśnienia tej sprawy..
I TO TYLE ZŁOTKOWSKI A PLEBANEK PO ŚNIEGU DALEJ W SANDAŁACH .
Zastosowana autokorekta
~~Brązowa Tunbergia napisał(a): 30.000 zmarłych na COVID i 70.000 zmarłych z powodu niewydolności szpitali30 000 na covid?a jak można umrzeć na chorobę bezobjawowom?to że ktoś umarł w szpitalu i wpisano mu w karte zgonu covid to tylko świadczy o tym że covid nie istnieje,a wracając do łorkiestry to brak wyczucia dla sytuacji ,zakaz wychodzenia z domu powinien spowodować że łuorkiestra w tym roku plajta z powodu braku zebranych funduszy,jak można dać co kolwiek na cokolwiek,nigdy nie wspierałem tej instytucji ,nie wspieram i nie będe wspierał,skoro nie mogę skorzystać z pobytu w szpitalu to składke dla wośp dam przez telefon (nic nie dam)
to wg pisu wina złego odżywiania się Polaków.
rządzą nami pisowscy ...e