~Zielononiebieski Kokorycz napisał(a): Też mi coś, dzisiaj byłem z dzieckiem koło Bobru pod wiaduktem, gdyby te wszystkie butelki i puszki pozbierać to by była większa hałda, a śmietników z tego co widziałem to nie brakuje, Polacy to brudasy.
~~Limonkowy Żagwin napisał(a): Gdyby śmiecie mozna by było oddać taniej i bez problemu to by pewnie tak nie zrobił ,oczywiście nie popieram ale winni są nasi włodarzeNie pisz bzdur. Na terenie Gminy Warta Bolesławiecka dwa razy do roku za darmo są odbierane tzw. gabaryty tj. śmieci jak meble sprzęt AGD, itp. Dlaczego ktoś ma tanio zabierać np. widoczne opony bo drugi przywiózł klamota wybebeszył co się dało sprzedać . Rozliczać sprowadzających te złomy na części. Niech się wykażą gdzie oddali plastiki, oleje, tapicerkę , opony itp. A po złapaniu dziada dowalić z 50 tys. kary a nie 500zł. Przy takich stawkach zawsze będzie taniej wywalić śmieci do lasu.
~~Burawa Krzewuszka napisał(a): Przy odrobinie chęci można bez problemu ustalić właściciela śmieci. I go przykładnie ukarać.
Ale trzeba mieć chęci.
~~Pąsowy Kopytnik napisał(a):~~Burawa Krzewuszka napisał(a): Przy odrobinie chęci można bez problemu ustalić właściciela śmieci. I go przykładnie ukarać.
Ale trzeba mieć chęci.
Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane... na meblach i oponach nie ma numerów WIN, podpowiedz jak zidentyfikować patola i brudasa, za którego zapłacimy wszyscy