Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Foliarze
18442
PIS-PO-PRL
19 marca 2021r. o 20:44
Kurła... A co gadał minister. Że należy ograniczyć planowe zabiegi. Moje kalectwo gorsze od twojego. Czekam od wiosny na zabieg na oczy... Jeszcze poczekam... Bo kur_ wa covid.

Weź Panie się ogarnij... Zacytowałbym lekarzy... Ale co usłyszę? Że Pan woerzy w oficjalne dane a nie gazetowe. Kurła... Ciśnienie mi skoczyło :D

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
19 marca 2021r. o 20:47
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a):
Dla Pana Panie Gęsiówka artykuły prasowe i spekulacje dziennikarzy są wiarygodne dla mnie nie , ja wolę czytać artykuły pisane przez lekarzy specjalistów .

Postanowiłem się nawrócić ;)
Dawaj te nazwiska lekarzy specjalistów, którzy mnie wyciągną z bagna niewiedzy i zacofania.
Nazwiska polskie, bo chciałbym jeszcze poczuć się prawdziwym patriotą jak wyznawca PISu :)

Temat o szczepionkach , niestety nie są dziełem polskich naukowców . Dla mnie autorytetami są moi lekarze POZ , porozmawiaj ze swoimi choć nie wierzę aby przekonali wyznawców Konfederacji .
Z tego co słyszę jedyni patrioci to Konfederaci , pozostali to ciemnogród propagujący szczepienia .
13926
qwax_
19 marca 2021r. o 20:52
M21W2 napisał(a):
Temat o szczepionkach , niestety nie są dziełem polskich naukowców .

Toś mnie teraz załamał. I cały weekend zepsuty ;)
Polska, 40-milionowy kraj, który wstał z kolan i któremu sukcesów zazdrości cała Europa nie dorobił się ani jednego naukowca, którego można by cytować?
A o tych obostrzeniach to też decydują zagraniczni naukowcy, czy do tego wystarczy być polskim ekonomistą? ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
22258
#Horus nieaktywny
19 marca 2021r. o 21:00
no i pozamiatane...hahaha

ale śnieg będzie sypał to może trzeba będzie stoki otworzyć a w związku z tym ot po prostu przesunie się termin ...''obostrzeń'' ;D

anżej pojedzie sobie na stoki poszusować a jak wróci to wtedy stoki się zamknie ...

może zrobi jakiś ''dill'' ze sprzedawcą ciupag na nowe maseczki ...:D
14240
M21W2
19 marca 2021r. o 21:01
PIS-PO-PRL napisał(a): Kurła... A co gadał minister. Że należy ograniczyć planowe zabiegi. Moje kalectwo gorsze od twojego. Czekam od wiosny na zabieg na oczy... Jeszcze poczekam... Bo kur_ wa covid.

Weź Panie się ogarnij... Zacytowałbym lekarzy... Ale co usłyszę? Że Pan woerzy w oficjalne dane a nie gazetowe. Kurła... Ciśnienie mi skoczyło :D

Tak ? minister zalecał a nie mówił że należy ograniczyć niektóre zabiegi , decyzję które można a których nie zostawił lekarzom prowadzącym , w żadnym wypadku nie wolno ograniczyć zabiegów ratujących życie .
Jest to niezbity dowód że jak tak dalej w tym tempie będzie przybywało pacjentów
z covidem może dojść do całkowitej niewydolności służby zdrowia która obecnie już ledwo wyrabia .
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka niezalogowany
19 marca 2021r. o 21:07
Panie Lucjanie - pan kpi czy o drogę pyta? Boja odpowiadam poważnie, a pan żarty robi.
Chce pan informacji - proszę bardzo z rządowej strony:
https://www.gov.pl/web/zdrowie/ograniczenia-w-wykonywaniu-pracy-w-wielu-miejscach-w-zwiazku-z-covid-19
Takich informacji o ograniczeniach worek mogę panu podesłać, ale widzę, że to bez sensu.
Więc kończę dyskusję z panem, bo nie lubię dyskutować z kimś, kto każe sobie udowadniać że 2 x 2 = 4, a jak mu się udowodni, to dalej twierdzi, że to nieprawda.

Dobrej nocy
22258
#Horus nieaktywny
19 marca 2021r. o 21:09
''Operacje stop, zabiegi stop. Ministerstwo Zdrowia zaciąga hamulec bezpieczeństwa

Oszczędność materiałów, krwi, wolnych łóżek oraz ludzi - tak Ministerstwo Zdrowia przygotowuje się na trwającą właśnie kolejną falę zakażeń. Jak wynika z informacji money.pl, to właśnie te czynniki zdecydowały o nocnym komunikacie resortu zdrowia i Narodowego Funduszu Zdrowia w zawieszenia niektórych świadczeń.

Operacje stop, zabiegi stop. Ministerstwo Zdrowia zaciąga hamulec bezpieczeństwa

Narodowy Fundusz Zdrowia właśnie wysyła komunikat do podległych placówek: Centrala NFZ zaleca ograniczenie do niezbędnego minimum lub czasowe zawieszenie udzielania świadczeń wykonywanych planowo. Mówią wprost, część pacjentów, którzy mieli już umówione terminy na zabiegi, będzie musiało czekać. NFZ powołuje się na polecenie szefa resortu zdrowia.''

niezbędne minimum...hahaha

a ja mam w dupeczce to że taki jeden z drugim m21 chce się zaszczepić i np. mnie przesunie się np. zaplanowany pół roku wcześniej zabieg...

bo jakiś popierdzielony ''minister'' tak zarządził...

18442
PIS-PO-PRL
19 marca 2021r. o 21:09
Horus nie chce, to ja zacznę chodzić do kościoła... o dar mądrości będę się modlił... :D

i za polskich naukowców, których nie mamy ;)

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMA Gerresheimer zaprasza