Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Foliarze
22258
#Horus nieaktywny
17 marca 2021r. o 20:45
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):
M21W2 napisał(a): Panie ~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka może jakiś przykład gdzie powołuję się na rząd , jak pan zachoruje czego nie życzę nie polecam aby leczyli pana blogerzy . Znalazł sobie pan autorytet , gratuluję poczucia humoru .

Już chorowałem, co nie wyklucza powtórnego zachorowania. Przy okazji leczenia, o którym pan pisze - dlaczego nic się przez prawie rok nie mówiło o intensywnych badaniach nad lekami, a tylko cały czas o szczepionkach? Leków do dzisiaj nie ma, a tych co proponowali jakieś metody rządowi eksperci wyśmiewali.
I sprawa kolejna. Szczepionki też nie chronią przed roznoszeniem wirusa i powtórnym zachorowaniem. Po co więc tzw. paszport szczepionkowy? Po co szczepienia?
A bloger pokazuje dane od tak ulubionych przez pana, i to znanych, naukowców. Ja nie jestem ani antyszczepionkowcem, ani płaskoziemcem i daleko mi do nich. Ale nie mogę zrozumieć tego, że ludzie tak chętnie zgłaszają się do eksperymentu medycznego testowanie szczepionki dopuszczonej warunkowo, producent której załatwił sobie u rządów całkowity brak odpowiedzialności.
Pozdrawiam i życzę zdrowia. Oraz chociaż odrobiny sceptycyzmu.

teraz po zacytowaniu PRL-a warto i to zacytować...
czytajcie i uczcie się racjonalności i ważenia poglądów czy zachowań...

mnie nie interesuje kto ,gdzie i czym się zaszczepi ...piszę o sobie że nikt mnie nie namówi do zaszczepienia się jeśli SAM tego nie zechcę i SAM zadecyduję któremu preparatowi ewentualnie zaufam...
w tej chwili nie ufam żadnemu a za ''królika'' robić nie zamierzam...

mam gdzieś ''złotą myśl'' jakiegoś ministra że na tyle szczepień ile wykonano tylko ułamek promila zakończył się śmiercią szczepionego...
ale oczywiście takiemu ''ministrowi'' powiewa fakt że ja np. mogę być tym który podniesie niechlubną statystykę...;D

tyle że mnie i moim bliskim nie jest to obojętne...
a gdyby mnie kostucha skosiła to właśnie jak napisano wcześniej ,producent załatwił sobie brak odpowiedzialności więc zemrę prawdopodobnie na jakąś chorobę ''współistniejącą'' :D by rodzina nie zobaczyła grosza za moją ''skórkę'' ;D

tylko kurna jaka to choroba ''współistniejąca '' jak czuję się nad wyraz świetnie i kurna nic mi nie dolega od lat?

tak ...potrzebna jest chociaż odrobina sceptycyzmu a nie jak ostatni wół prowadzony na rzeź wręcz się cieszyć bo właśnie się dostało termin szczepienia...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
13926
qwax_
17 marca 2021r. o 20:51
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):
Ciekawe jest dla mnie w dzisiejszej sytuacji jedno - jak łatwo wysterować ludzi. Ktoś się nieraz dziwi, jak Niemcy dali się omamić Hitlerowi lub skąd tylu fanatycznych zwolenników miał Stalin. To ostatni rok pokazuje, jak można uruchomić powszechną panikę i wprowadzić poważne ograniczenia wolności osobistej. W ten sam sposób tworzy się nowe mity na potrzeby władzy i buduje nastroje w społeczeństwie. Przykre jest to, że coraz mniej ludzi potrafi samodzielnie myśleć.
A co do redaktora Benka - no comments.

Pełna zgoda.
A dla nieczytających ze zrozumieniem obrazek podsumowujący ;)[img=1616010647_dyvf7q4.jpg]

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 marca 2021r. o 21:03
Ksawery Ty foliarzu , gdyby Hitler , albo Stalin miał do dyspozycji taką machinę propagandową , jak pudło dla i..diotów to raj mieli byśmy już od osiemdziesięciu lat . A tymczasem do dzisiaj borykamy się z czymś , czego nie widać , ale wiadomo , że lata i uśmierca . Bo łałtorytety rzondowe mówią . Swoją szosą to ciekawym , dlaczego sam żydobankster Morawiecki nie głosił kolejnych restrykcji , tylko wysłał przydupasa ?

Śpieszmy się kochać ministrów zdrowia , tak szybko się zmieniają :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
670
ramaj
17 marca 2021r. o 21:04
M21W2 napisał(a): Panie ~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka może jakiś przykład gdzie powołuję się na rząd , jak pan zachoruje czego nie życzę nie polecam aby leczyli pana blogerzy . Znalazł sobie pan autorytet , gratuluję poczucia humoru .

Powinni obejrzeć i posłuchać dzisiaj w TV piosenkarza Piaska jak chłopisko ledwie dycha w szpitalu.Ale dla nich to grochem o ścianę - szkoda słów aż któryś sam się doświadczy.
18442
PIS-PO-PRL
17 marca 2021r. o 21:13
a może na onkologię pójdziemy, popatrzeć jak ludzie na raka umierają?
a może na kardiologię... czekaj... kardiologię zlikwidowali... łóżka były potrzebne gdzie indziej.
to może
Wiem... na neurologię chodźmy. Tam nie umierają tak ładnie jak na covidowym, ale może będzie fajnie.

Weź rozbieg :D

PIS=PO=PRL
13926
qwax_
17 marca 2021r. o 21:20
ramaj napisał(a):
Powinni obejrzeć i posłuchać dzisiaj w TV piosenkarza Piaska jak chłopisko ledwie dycha w szpitalu.Ale dla nich to grochem o ścianę - szkoda słów aż któryś sam się doświadczy.

Mogę się założyć o dobrą wódkę, że na "ledwym dychaniu" się zakończy ;)
I nie chodzi mi o żywot Piaska, tylko o jego chorobę - kolejny celebryta pokazany dla ciemnego luda, by wzbudzić strach.
A za tydzień da koncert w internecie, a może i jakaś dotacja od Glińskiego wpadnie ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka niezalogowany
17 marca 2021r. o 21:21
ramaj napisał(a):

Najwyraźniej niewiele zrozumiałeś. Nikt rozsądny nie twierdzi, że covid-19 ( a w zasadzie wersja 21) nie istnieje. I rzeczywiście zdarzają się przypadki ciężkie. Ale żadne dane nie potwierdzają tego, że należy robić lockdown! W zeszłym roku umarło kilkadziesiąt tysięcy ludzi więcej niż statystycznie powinno. Z tego 6 tys. wg oficjalnych danych na covid. A kilkadziesiąt pozostałych tysięcy umarło, bo z powodu covid rozwalano służbę zdrowia i od roku mamy leczenie na telefon! To może pokazać te tysiące ludzi z chorobami krążenia, nowotworami czy innymi ciężkimi chorobami pozbawione należytej opieki medycznej zamiast jednego czy drugiego Piaska, bo te kilkadziesiąt tysięcy to większy dramat.
Doświadczyłem leczenia przez telefon - to parodia, a nie leczenie.
Rozsądek nakazuje przywrócić normalną służbę zdrowia, bo właśnie od tego jest, żeby leczyć chorych, a nie zamykać się przed nimi. Rozsądek nakazuje pozwolić działać normalnie gospodarce, bo straty są ogromne i wszystkie dane pokazują, że śmiertelność wzrośnie też z tego powodu. I rozsądek nakazuje przywrócić normalne szkolnictwo, bo kolejny rok uczniowie się nie uczą. No chyba że chodzi o to, żeby ze szkół wychodziły tępaki, które chcą zostać jutuberem lub instgramerem. Posłuszne władzy, słuchające mediów głównego ścieku (oglądałem dzisiaj przez chwilę konkurencyjne dla siebie wiadomości - ani jednych, ani drugich nie da się oglądać bez odruchu wymiotnego).

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 marca 2021r. o 21:36
ramaj napisał(a):

Ramaj " przyjacielu " . Być może Piasek próbuje się przekwalifikować z barda na aktora ?

... ale jak w TV pokazują ... to musi być prawda :D

Dopisane 17.03.2021r. o godz. 21:36:

~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a): ... słuchające mediów głównego ścieku (oglądałem dzisiaj przez chwilę konkurencyjne dla siebie wiadomości - ani jednych, ani drugich nie da się oglądać bez odruchu wymiotnego).

Ja już dawno temu ... przestałem eksperymentować nad własnym układem trawiennym ... ale mam świadomość , że są jeszcze tacy , co wierzą :D

Szacun Gęsiówka :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.