M21W2 napisał(a):
Przemku , napisałem --Łatwo jest rzucać oszczerstwa i kłamstwa w stosunku do służby zdrowia obciążonej do granic wytrzymałości .
Czy to aż tak trudno zrozumieć - SŁUŻBA ZDROWIA OBCIĄŻONA DO GRTANIC WYTRZYMAŁOŚCI .
Kogo Ty byś zaszczepił jako pierwszych , ja zdecydowanie tych co są na pierwszej linii frontu walki z pandemią .
Najnowsze dane Ministerstwa Zdrowia. Z powodu koronawirusa zmarło w Polsce 140 lekarzy i 136 pielęgniarek .
Filozofie zanim coś napiszesz pomyśl , nie spytam czy krytykanctwo to u Ciebie rodzinne , myślę że to cecha nabyta , jednym słowem - ZOIL - złośliwy niesprawiedliwy krytyk .
Nadmiarowe zgony wynikają w znacznej części nie z covid, ale z powodu zamknięcia służby zdrowia. I za to ktoś powinien ponieść odpowiedzialność.
A pan MW jest przypadkiem beznadziejnym - całkowicie pod wpływem propagandy. W stopniu aż niewiarygodnym.
Poza tym nadredaktorzy też nie popisują się myśleniem. Jeżeli chce się porównać dane, to należy podać przyczyny zgonów: ile oficjalnie na covid, ile na współistniejące czyli nie covid, a ile nie związanych z covid zupełnie. I ta prosta informacja już daje trochę lepszy obraz. Do tego trzeba dodać strukturę wiekową osób, które umarły i zobaczyć, jak się to ma do średniej długości życia do roku 2020.
Podanie informacji w takiej formie, jak to zrobili nadredaktorzy to bardziej manipulacja niż informacja. Czy mogą panowie uzupełnić waszą informację o dane, które wyżej podałem?
No i obserwujmy zgony dalej! Bo rząd ogłasza, że pandemia się wycofuje, ilość zarażonych wirusem spada od paru tygodni bardzo szybko, a zgony choć powinny z opóźnieniem 2-3 tygodni tak samo mocno spadać, jakoś nie spadają w podobnym tempie.
Jak to panowie nadredaktorzy to wytłumaczą i czy mieli taki pomysł, żeby sprawdzić właśnie tak dane?
MW nie pytam, bo po oglądnięciu Wiadomości TVP/N dostał nową porcję propagandy i szkoda gadać.