~~Brązowa Jukka napisał(a): Jednym z objawów inteligentnych bezobjawowo genetycznie modyfikowanych wyszczepieńców jest agresja ,wiedząc że wpompowano im substancję za którą nikt nie bierze odpowiedzialności i dzięki której ich termin przeżycia stanowczo się skrócił atakują wszystko i wszystkich a zwłaszcza tych co nie dali się na bić na igłę jak oni . Niech sobie krzyczą nie dużo czasu im tę przyjemność pozostało , są ofiarami własnej głupoty .
Co Ty nie powiesz , tacy jak Ty z braku naukowo udowodnionych argumentów nazwali mnie faszystą , nazistą gorszym od SS -manów , jednym z z delikatniejszych określeń jest to że jestem zamordystą , Twój wpis jest dowodem agresywnego kłamstwa .
Wasze kłamliwe wpisy anonimowi szkodnicy są dowodem na głupotę , zacofanie - wrogie nastawienie do postępu .
Jeszcze o agresji - przykładem jest Grodzisk Mazowiecki i ataki antyszczepionkowców na punt szczepień .
"Jeden ze świadków nagrał zdarzenie. Na filmie widać osoby w kamizelkach z logiem organizacji "Polskie Żółte Kamizelki", które próbują wtargnąć do punktu szczepień. Zaczynają szarpać się z ochroniarzami, wykrzykują wulgaryzmy i hasła antyszczepionkowe. Sytuację opanowują dopiero funkcjonariuszy policji i straży miejskiej."
" Po zatrzymaniu dwóch osób inni członkowie organizacji próbowali zablokować odjazd radiowozu z miejsca zdarzenia. Zaatakowali oni również karetkę, która podczas ataku została uszkodzona. "Odjechaliśmy bez powietrza w kole, z niesprawnymi drzwiami bocznymi oraz oplutymi szybami" - napisali w mediach społecznościowych ratownicy. "
Tomasz Dzieciątkowski, mikrobiolog i wirusolog, określa atak w Grodzisku Mazowieckim jako "bioterroryzm".
– To już przestają być ruchy antyszczepionkowe. W sytuacji, w której istnieje wyraźna dobrowolność szczepień – każdy może zdecydować, czy się zaszczepi, czy nie – to utrudnianie dostępu do szczepień w ten sposób zakrawa na bioterroryzm. Jestem w stanie, chociaż z trudem, zrozumieć, czemu ktoś może nie chcieć się szczepić, ale nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego taka osoba utrudnia szczepienia innym – stwierdził wirusolog.
Sytuacja ta zdaniem mikrobiologa pokazuje również, że celem działań organizacji tego rodzaju nie jest – wbrew temu, co głoszą – wolność wyboru dotyczącego szczepień.
– Widać na tym przykładzie, że ruchy szczepionkowe jedynie mówią o dobrowolności szczepień. Tak naprawdę są oni przeciwnikami szczepień jako takich. Nie ma mowy o wolnej woli, jeśli ktoś próbuje utrudnić szczepienia chętnym – dodał.
– W takich sytuacjach powinny być wezwane służby, takie jak policja czy straż miejska, a osoby utrudniające szczepienia powinny być aresztowane za zakłócanie pracy placówek medycznych oraz stwarzanie zagrożenia dla zdrowia publicznego. Należy ich karać w całym majestacie prawa – skomentował Dzieciątkowski.
Wiem że trudno coś przekazać zmanipulowanemu prostakowi , podam przykład o Tobie podobnej osobie z mojej wioski - usłyszała że jej sąsiad się zaszczepił , nakazała mężowi pilnować aby sąsiad nie wszedł na ich posesję bo zaszczepiony pozaraża ich i ich dzieci , mąż jako dobry kolega sąsiada o tym poinformował , dodał że popiera żonę bo ona dużo czyta na fb , jak tam tak piszą to musi być prawda .
Pozdrawiam - zamordysta - , zwolennik dobrowolności szczepień , przeciwnik ograniczeń po przyjściu ewentualnej kolejnej fali cowida - Delta .