Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Już niedługo zjesz w Bolesławcu Big Maca i WieśMaca. Trwa budowa Restauracji McDonald's. Wielu bolesławian czekało na ten moment od lat
~~iyoja niezalogowany
8 sierpnia 2021r. o 21:44
I będą większe korki do ronda
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jasnobłękitny Goździk niezalogowany
8 sierpnia 2021r. o 22:21
Czy będzie czynne całą dobę?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ronald McDonalds niezalogowany
8 sierpnia 2021r. o 22:22
Mc Donalds súper knajpa.
Będzie otwarty 24 godziny na dobe ?

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ja i on niezalogowany
8 sierpnia 2021r. o 22:46
Super M będzie żarł ile się w gębie zmieści Nie da nikomu bo za to zapłacić musiał Smacznego
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnobłękitny Cis niezalogowany
8 sierpnia 2021r. o 22:55
~~Jvo napisał(a): Rewelacja. W calej Europie panuje tendencja zmiany sposobu odzywiania na bardziej świadomy, a w Bc budują w 2021r bude z hamburgrami i jedzeniem, które ma w sobie wiecej chemii niż metaamfetamina z Bogatyni.


Bo ktoś za to kasę dostał. Nie ma lepszych pomysłów niż kolejna mini galeria handlowa albo szajs donalds. Mówi się co innego a robi co innego. Taka nowa moda. kto więcej da ten lepszy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~MM niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 1:24
Mysle ze jak zdarza w kilka miesięcy to za przyjęcie 3dawki smiercionki dostanie taki baran burgera za darmo a jak się wydłuży czas otwarcia to za 4dawke na wariant kappa, czy lamba. Kappa to 5dawka będzie jak ktoś dożyje :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowozłota Jeżyna niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 1:27
Najgorszy typ jedzenia. Nie wiem dlaczego jest to taka popularna restauracja. W USA jest to najtańsza i najgorsza restauracja. Można dopłacić 5zl i dostać normalnego burgera z prawdziwego mięsa i dużą ilością dodatków zamiast tego kartonowego mięsa z McDonalda. Zapewne będzie dużo klientów, choć ja raczej tam nie zawitam. No i zyski pójdą za granicę...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Przedruk poczytajcie niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 2:22
A) Wzbogacona mąka pszenna. Pszenica, jak wiedzieli to nasi dziadkowie - wysokie na cztery stopy „bursztynowe fale zboża” - to nie to samo. Przez ostatnie 40 lat rolnicy manipulowali genem, aby wyhodować roślinę o wysokości dwóch stóp karłowatej pszenicy, która zawiera białko gliaden, które wytwarza związek podobny do morfiny, który wiąże się z receptorami w mózgu i powoduje przejadanie się do 400 dodatkowych kalorii dzień! Gliaden został również powiązany z problemami zapalnymi od jelita drażliwego po choroby serca. To nie wszystko: jest też gluten pszenny, który może powodować problemy trawienne, bóle głowy, mgłę mózgu, zmęczenie i inne objawy, oraz amylopektynę A, która odpowiada za „pszeniczny brzuch” (no wiesz, nowy „top muffin”).

B) Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy. Znasz wiertło: trzymaj się z dala od tego! Czemu? Oprócz wysokiego poziomu cukru wyczerpuje organizm niezbędnych minerałów i zwiększa apetyt, co może prowadzić do wielu poważnych problemów, takich jak otyłość.

C) DATEM. Skrót od estrów kwasu diacetylowinowego monoglicerydów, ta odżywka do ciasta zapewnia, że ​​wszystkie babeczki wyglądają tak samo. Chociaż jest zatwierdzony przez FDA, wiąże się ze zwłóknieniem mięśnia sercowego i przerostem nadnerczy u zwierząt.

Nie! Te jajka klasy A USDA nie pochodzą od szczęśliwych kur, które bawią się i dziobią na pastwiskach. W rzeczywistości pochodzą od kurcząt zamkniętych w ciemnych fabrykach, w których nawet nie mają miejsca na rozpostarcie skrzydeł. Nigdy nie widzą światła, co oznacza, że ​​brakuje im witaminy D, a ich dieta składa się głównie z soi i kukurydzy.

Kury z wolnego wybiegu, ze zdrową, naturalną dietą, z drugiej strony mają siedem razy więcej beta karotenu, trzy razy więcej witaminy E, dwa razy więcej kwasów omega-3 i dwie trzecie więcej witamina A.

Ta praktyka jest nie tylko niebezpieczna dla zwierzęcia (stają się kulawe, niepłodne i cierpią na zainfekowane wymiona), ale także dla konsumenta, dlatego został zakazany w Australii, Nowej Zelandii, Japonii, i Europa.

Ludzie, którzy są narażeni na to mleko (i jego produkty mleczne), łatwo wchłaniają jego produkt uboczny, insulinopodobny czynnik wzrostu 1 (IGF-1), który jest powiązany z piersią, okrężnicą i raka prostaty. Ten ser może również zawierać żółty barwnik 6, barwnik spożywczy, który jest zabroniony w Norwegii i Szwecji ze względu na związki powodujące raka.

Więc ta wieprzowina nie będzie dobrym źródłem mięsa. Dodaj inne składniki - takie jak cukier (dodany tylko, aby uczynić go bardziej uzależniającym), sól, mleczan sodu, fosforan sodu, naturalny aromat (warzywo), dioctan sodu i azotyn sodu (konserwanty) - i na pewno weszło w ciemną stronę .

Najbardziej niebezpieczną zawartością może być azotan sodu (stosowany do rozjaśniania i konserwowania boczku), ponieważ zawiera trujące resztkowe metale ciężkie, arsen i ołów.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Oferta edukacyjna szkół powiatu bolesławieckiego