~~Przedruk poczytajcie niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 2:22
A) Wzbogacona mąka pszenna. Pszenica, jak wiedzieli to nasi dziadkowie - wysokie na cztery stopy „bursztynowe fale zboża” - to nie to samo. Przez ostatnie 40 lat rolnicy manipulowali genem, aby wyhodować roślinę o wysokości dwóch stóp karłowatej pszenicy, która zawiera białko gliaden, które wytwarza związek podobny do morfiny, który wiąże się z receptorami w mózgu i powoduje przejadanie się do 400 dodatkowych kalorii dzień! Gliaden został również powiązany z problemami zapalnymi od jelita drażliwego po choroby serca. To nie wszystko: jest też gluten pszenny, który może powodować problemy trawienne, bóle głowy, mgłę mózgu, zmęczenie i inne objawy, oraz amylopektynę A, która odpowiada za „pszeniczny brzuch” (no wiesz, nowy „top muffin”).
B) Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy. Znasz wiertło: trzymaj się z dala od tego! Czemu? Oprócz wysokiego poziomu cukru wyczerpuje organizm niezbędnych minerałów i zwiększa apetyt, co może prowadzić do wielu poważnych problemów, takich jak otyłość.
C) DATEM. Skrót od estrów kwasu diacetylowinowego monoglicerydów, ta odżywka do ciasta zapewnia, że wszystkie babeczki wyglądają tak samo. Chociaż jest zatwierdzony przez FDA, wiąże się ze zwłóknieniem mięśnia sercowego i przerostem nadnerczy u zwierząt.
Nie! Te jajka klasy A USDA nie pochodzą od szczęśliwych kur, które bawią się i dziobią na pastwiskach. W rzeczywistości pochodzą od kurcząt zamkniętych w ciemnych fabrykach, w których nawet nie mają miejsca na rozpostarcie skrzydeł. Nigdy nie widzą światła, co oznacza, że brakuje im witaminy D, a ich dieta składa się głównie z soi i kukurydzy.
Kury z wolnego wybiegu, ze zdrową, naturalną dietą, z drugiej strony mają siedem razy więcej beta karotenu, trzy razy więcej witaminy E, dwa razy więcej kwasów omega-3 i dwie trzecie więcej witamina A.
Ta praktyka jest nie tylko niebezpieczna dla zwierzęcia (stają się kulawe, niepłodne i cierpią na zainfekowane wymiona), ale także dla konsumenta, dlatego został zakazany w Australii, Nowej Zelandii, Japonii, i Europa.
Ludzie, którzy są narażeni na to mleko (i jego produkty mleczne), łatwo wchłaniają jego produkt uboczny, insulinopodobny czynnik wzrostu 1 (IGF-1), który jest powiązany z piersią, okrężnicą i raka prostaty. Ten ser może również zawierać żółty barwnik 6, barwnik spożywczy, który jest zabroniony w Norwegii i Szwecji ze względu na związki powodujące raka.
Więc ta wieprzowina nie będzie dobrym źródłem mięsa. Dodaj inne składniki - takie jak cukier (dodany tylko, aby uczynić go bardziej uzależniającym), sól, mleczan sodu, fosforan sodu, naturalny aromat (warzywo), dioctan sodu i azotyn sodu (konserwanty) - i na pewno weszło w ciemną stronę .
Najbardziej niebezpieczną zawartością może być azotan sodu (stosowany do rozjaśniania i konserwowania boczku), ponieważ zawiera trujące resztkowe metale ciężkie, arsen i ołów.