Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Duża podwyżka diet dla radnych samorządowych i płac dla: starostów, prezydentów, burmistrzów i wójtów
~~Kajka niezalogowany
5 października 2021r. o 18:17
Dla jednych nie ma kasy na podwyżkę inflacyjną, a tu proszę...podwójna regulacją... nie ma dla ratowników, pielęgniarek, itp... I ciągle tylko "piniędzy nie ma i nie będzie..." Robią z nas idiomów...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Oliwkowozielona Bylica niezalogowany
5 października 2021r. o 18:18
~~Kajka napisał(a): Dla jednych nie ma kasy na podwyżkę inflacyjną, a tu proszę...podwójna regulacją... nie ma dla ratowników, pielęgniarek, itp... I ciągle tylko "piniędzy nie ma i nie będzie..." Robią z nas idiomów...

idiotów miało być...
~~Ciemnokasztanowy Agrest niezalogowany
5 października 2021r. o 18:43
Im się po prostu NALEŻAŁO !
~~Zgniły Sit niezalogowany
5 października 2021r. o 20:22
Podpisano złą ustawę, która jest dla .......... a pozostali co .... nic .Płace zamrożone.
~~barbarzyńcy niezalogowany
5 października 2021r. o 20:26
~~Kajka napisał(a): Jak za pierdzenie w stołek przez 8 godzin to niezłe stawki im przyznali... na zdrowie!

Jakie pierdzenie w stołek ,oni są tak ostrożni ,że komisje i sesje są zdalne ale tylko po to żeby opozycja miała gówno do powiedzenia ,tak chwalił mi się jeden radny z powiatu .
~~Stalowoniebieski Szczawik niezalogowany
5 października 2021r. o 21:10
~~prok Piotrowicz napisał(a): - Proszę państwa, no ceny rosną. Tak, ceny rosną. Ja sobie zdaję z tego sprawę, że ceny rosną. Ale musicie mieć państwa świadomość, że jak rosną wynagrodzenia, to niestety rosną też i ceny. Dlaczego? Bo przedsiębiorcy podnoszą ceny dlatego, że im wzrastają koszty. Jak im wzrastają koszty to oni starają się sobie to zrekompensować wzrostem cen. To są niestety normalne mechanizmy gospodarcze. Nic nie zdołamy na to poradzić. Ale przynajmniej możemy starać się działać tak, aby były podnoszone te świadczenia dla tych osób, dla których to zależy de facto w 100 procentach od polskiego państwa – stwierdził Andrzej Duda.

Szkoda, że Andrzej Duda nie powiedział, że tak samo było w latach 80 poprzedniego wieku płace też rosły ceny bardzo rosły i obraliśmy G milionami, jeszcze zapomniał powiedzieć o tzw. popiwku.
~~ja niezalogowany
6 października 2021r. o 8:48
~~Żółtopomarańczowy Pigwowiec napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ja napisał(a): Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie żeby kandydować na ww. stanowiska czy posady ... Można się najeść do syta za darmo, zarobić na mieszkanie czy dom bez kredytu, pospać kiedy się chce i załatwić rodzinie pracę. Dlatego od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie kandydować bo idą dziwne czasy a kasa zawsze gwarantowana ;-P

Kandydować możesz zawsze... pytanie czy się dostaniesz... Z jakichś powodów do tych gremiów dostają się tacy a nie inni ludzie...

akurat był to ''sarkazm'' , ale ... co do tego czy ktoś ma predyspozycje czy tez ich nie ma. Nie wiem czy zauważyłeś ze czasami osobami które zajmują się polityką bądź
''piastują wysokie stanowiska'' są osoby ''bez kompetencji'' ale powiedzmy mają to cos co nazywamy ''charyzmą'' i znajdują się w odpowiednim miejscu oraz w odpowiednim czasie ... oczywiście że mogę kandydować ... pytanie czy chcę :-)
~~Bóle niestrajkuje niezalogowany
6 października 2021r. o 9:18
Przecież prezydent Pan naszego miasta jest bardzo słowny przed wyborami nic wam nie obiecywałem i co dotrzymałem słowa. Totylko taki żart
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza