~~Szarawy Grab niezalogowany 2 listopada 2021r. o 19:17
Wspaniała inicjatywa! Od wielu lat zapalam znicz na grobie pani Tajcher, a także pani Mazur, której miałam zaszczyt być uczennicą w ostatnim roku pracy przed jej przejściem na emeryturę.
Panią Stefanię pamiętam, była bibliotekarką w szkole podstawowej nr 5. Posiadała ogromną wiedzę i poszanowanie personelu i uczniów szkoły, której dyrektorem był Antoni Dziechciarz.
~~Jolanta Kurlej niezalogowany 2 listopada 2021r. o 19:32
Jestem przeszczesliwa ze zisckilo się moje marzenie i odsłonięto tablicę upamiętniającą pierwszych polskich nauczycieli w Bolesławcu Piękna inicjatywa Boleslawieckiej Rady Seniorow
~~Jolanta Kurlej niezalogowany 2 listopada 2021r. o 19:33
Jestem przeszczesliwa ze ziscilo się moje marzenie i odsłonięto tablicę upamiętniającą pierwszych polskich nauczycieli w Bolesławcu Piękna inicjatywa Boleslawieckiej Rady Seniorow
~~Tabaczkowy Rącznik niezalogowany 2 listopada 2021r. o 20:58
Pani Ewa nieźle pamięta, ale... gdy Pani Stefania pracowała w bibliotece szkolnej, słusznie prezentując tam swój obozowy pasiak, dyrektorem szkoły był p. Ragus. Pan Dziechciarz uczył wówczas PO, a dyrektorem szkoły został z nadania jedynej, słusznej partii, gdy Pani Stefania już nie pracowała. Ponadto warto byłoby zaznaczyć, którzy z pierwszych nauczycieli nieśli w pierwszych powojennych latach ten kaganek oświaty z potrzeby ducha i serca, a którzy wnosili swój wkład w lokalną oświatę w imieniu prosowieckich środowisk stanowiących wtedy władzę. Wrzucanie wszystkich do przysłowiowego jednego worka jest co najmniej niesprawiedliwe.
Szkoda, że autor tego artykułu nie był uczniem Pani Stefanii, może wtedy nie popełniał błędów.
Cytat "... oraz Szkoła Podstawowa nr. 1. " Skrót numer z kropką???
Zawsze myślałem, że dziennikarze znają język polski.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.