Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Okruszki Historii: Pierwsze polskie ulice w Bolesławcu
~~Wesoły Romek niezalogowany
28 grudnia 2021r. o 20:56
~~Miętowy Nachyłek napisał(a): Pociąg ze Wschodniego jak jechał do Złotoryi to się śmiali że szybciej by było Tysiąclecia przejść pieszo i w okolicach obecnego ronda do niego wsiąść. Taką miał zawrotną prędkość.

Ta kowbojka dojeżdżała tylko do Nowej Wsi Grodziska :) jeździło się nią na Grodziec albo z rodziną na śliwki do Olszanicy, na kompoty, tam był duży sad :) na jakiej ulicy mieszkałeś? :) ja wyemigrowałem z Bolca w 78 roku (wojsko) i zostałem na G. Śląsku :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Miętowy Nachyłek niezalogowany
29 grudnia 2021r. o 11:46
Ja mieszkałem na Gdańskiej, ale byłem takim powsinogą, że wszędzie mnie było pełno. A na śliwki to ja przynajmniej jeździłem do Grodźca, tuż pod zamek. To były takie odmiany owoców, że dzisiaj takich nie uświadczysz. Całymi wannami, takimi co to mama pranie moczyła, się tego przywoziło. No ale wtedy nie było marketów, i marmolada własnej roboty w słoikach stała do wiosny. Do dzisiaj mieszkam w Bolesławcu ,ale powiem szczerze że miasto się zmieniło i to na gorsze. Zarówno ludzie nie ci jak kiedyś, weseli, radośni często podchmieleni, ale bez chamstwa i agresji, jak i samo miasto. Te zamknięte strefy mieszkaniowe, ta wszędobylska deweloperka to mi wcale nie odpowiada.
29 grudnia 2021r. o 12:11
A swoją drogą, to skoro mieszkałeś na Fabrycznej to może razem chodziliśmy do podstawówki Nr.2 Ja co prawda mieszkałem na Gdańskiej, ale że moja mama prowadziła księgowość w tej szkole to do niej chodziłem. Najpierw w Ogólniaku a potem do nowej na Bielskiej. Miałem kolegę właśnie z Fabrycznej.
29 grudnia 2021r. o 13:10
~~Miętowy Nachyłek napisał(a): A swoją drogą, to skoro mieszkałeś na Fabrycznej to może razem chodziliśmy do podstawówki Nr.2 Ja co prawda mieszkałem na Gdańskiej, ale że moja mama prowadziła księgowość w tej szkole to do niej chodziłem. Najpierw w Ogólniaku a potem do nowej na Bielskiej. Miałem kolegę właśnie z Fabrycznej.

Nie, zaczynałem karierę szkolną w 64 roku, chodziłem do szkoły nr.8. Też byłem powsinoga, cały Bolec obskoczyłem, w latach 60 tych, bywałem w kościele ewangelickim, gdy tam był magazyn Polfy, chłopaki z Gdańskiej i okolic mieli tam próby przed kolędami :) to tego kolegę napewno powinienem znać jak to na podwórku, tylko dwa bloki na Fabrycznej było :)

29 grudnia 2021r. o 13:40
Niestety pamięć szwankuje i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. Ale jak znajdę fotografię z 8 klasy to tam na odwrocie są podpisy wszystkich to powinienem dojść .
29 grudnia 2021r. o 15:50
~~Miętowy Nachyłek napisał(a): Niestety pamięć szwankuje i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. Ale jak znajdę fotografię z 8 klasy to tam na odwrocie są podpisy wszystkich to powinienem dojść .

Z jakiego rocznika ten kolega był?.
~~Sepiowa Abelia niezalogowany
29 grudnia 2021r. o 18:36
~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Miętowy Nachyłek napisał(a): Niestety pamięć szwankuje i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. Ale jak znajdę fotografię z 8 klasy to tam na odwrocie są podpisy wszystkich to powinienem dojść .

1957r
29 grudnia 2021r. o 20:29
~~Sepiowa Abelia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Miętowy Nachyłek napisał(a): Niestety pamięć szwankuje i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. Ale jak znajdę fotografię z 8 klasy to tam na odwrocie są podpisy wszystkich to powinienem dojść .

1957r

Kurde, mój rocznik :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Orange zaprasza