~~Profesor Ciekawski napisał(a): Wychodzi na to, że ktoś wsadził kij w mrowisko tworząc tego posta ponieważ na stronie urzędu nagle pojawiła się taka informacja:
http://bip.nowogrodziec.pl/2825/557/wykaz-nieruchomosci-do-zbycia-z-dnia-28122021r.html
Wynika z niej, że:" cena nieruchomości ustalona przez biegłego wynosi łącznie 3.000.000,00 zł. z tego: wartość gruntu 735.500,00 zł, wartość budowli 2.264.500,00 zł."
I takie pytanie w związku z tym wszystkim - czy gmina sama nie mogła ubiegać się o dofinansowanie obiektu ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Sejmiku Województwa Dolnośląskiego?
~~Profesor Ciekawski napisał(a): Może już im nie zależy na pieniądzach.
~~xyz napisał(a):Ktoś napisał: ~~Profesor Ciekawski napisał(a): Może już im nie zależy na pieniądzach.
Też tak myślę skoro burmistrzowi który nie dba o gminę podnieśli wynagrodzenie na maksa do 20 tys zł
~~Profesor Ciekawski napisał(a):Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Profesor Ciekawski napisał(a): Może już im nie zależy na pieniądzach.
Też tak myślę skoro burmistrzowi który nie dba o gminę podnieśli wynagrodzenie na maksa do 20 tys zł
I tu się mylisz, że on nie dba. Przeprowadził konsultacje społeczne w sprawie oddania klasztoru kilka komentarzy wcześniej podając się za mnicha. Wszystko jest cacy, nikt teraz nie może powiedzieć,że nie było dialogu z mieszkańcami.
Jeśli uważasz że dba o gminę to mogę ci udowodnić jaki jest syf ,kiła i mogiła ,posiadam wiele zdjęć z zaniedbanych rejonów gminy to się nawet nie chce wierzyć że jest taki rozgardiasz .brak chodników ,brak oświetlenia dziurawe i szutrowe drogi ,i wiele innych zaniedbań.